Hund rusar mot äldre grannens hus – då inser matte allvaret och slår genast larm till polisen

Vi är alla bekanta med programmet Lassie: varje vecka skulle den snälla collien göra något heroiskt, som att rädda Timmy från brunnen.

Men även om det är på film så visar det sig att det inte är långt ifrån verkligheten: vi har sett många berättelser om sällskapshundar som blir hjältar när de räddar allt från barn till äldre.

Nyligen prisades hunden Milo efter att ha gjort en stor heroisk insats hos grannen.

Milo är en beagle som adopterades av sin nya ägare Makayla Swift förra året. Milo har sedan dess bosatt sig i sitt nya hem i Silver Spring, Maryland och visat sig vara en kärleksfull, glad hund.

”Han är verkligen, verkligen full av energi,” sa Lavelette White, Makaylas matte, till Washington Post.

”Milo älskar människor. Alla som känner honom älskar honom. Han är bara så söt och söt.”

Började krafsa på ytterdörren

Men det visade sig snart att Milo är en exceptionellt duktig hund, efter att han oväntat kom till undsättning för en äldre granne.

Makayla säger att hon tog med Milo ut på en promenad när beaglen oväntat rusade över gatan.

”Jag kunde inte fånga honom… Han började krafsa på ytterdörren,” sa Makayla.

”Jag tänker: ’Varför försöker han bokstavligen bryta sig in i hennes hus?'”

Hemmet tillhörde en 85-årig kvinna vid namn Sherry Starr. Makayla insåg snart varför hennes hund var så ivrig att komma in i den äldre kvinnans hem: hon kunde höra grannen ropa på ”hjälp”.

”Jag kommer dö här”

Sherry behövde hjälp: tidigare samma morgon, efter att ha hört dörrklockan ringa, föll Sherry i sitt badrum och fastnade, draperad på golvet mellan hennes toalett och badkar.

”Plötsligt när jag stod där mellan toaletten och badkaret halkade jag”, sa Sherry till Washington Post.

”Jag föll ned, hårt, på klinkergolvet. Jag kunde inte röra mig alls. jag tänkte att jag kommer dör här”, berättar den äldre kvinnan.

Tack och lov hörde den smarta hunden Milo hennes gråt och hjälpte till att uppmärksamma Makayla på sin grannes kris.

Ringde genast 911

Makayla ringde 911 och ambulanspersonal kom för att hjälpa till att få bort den äldre kvinnan från golvet. Hennes liv räddades, allt tack vare denna smarta beagle.

https://www.washingtonpost.com/local/dog-saves-life-rescue/2021/11/17/6f87c5b2-47bf-11ec-b05d-3cb9d96eb495_story.html?fbclid=IwAR33RQT48mFdosRpKxDIBP20x8mro_vXHGf5QIFp13IbKZ-Gs8RLaFiplkQ

Hans ägare kallade honom en ”välsignelse”. Och djurrättsorganisationen PETA hedrade Milo med deras ”Heroic Dog Award”.

”När den här hunden kände att hans utsatta granne behövde akut hjälp ledde han sin vårdnadshavare direkt till hennes tröskel”, säger PETAs vicepresident Colleen O’Brien i ett pressmeddelande.

PETA hoppas att den här historien inspirerar människor att överväga att adoptera ett djur från deras lokala härbärge, där så många smarta, kärleksfulla och envisa hundar som Milo väntar på att en familj ska ansluta sig.

Vilken hjälte! Tack, Milo, för att du satte igång och räddade din granne! Dela denna anmärkningsvärda berättelse för att visa hur fantastiska hundar kan vara.