Hund ramlar i vattnet och får panik – men kolla nu på den osannolika räddningen

Man brukar saga att hunden är människans bästa vän.

Våra fyrfotade vänner är alltid lojala och kärleksfulla.

Men hundar är också kärleksfulla och hjälpsamma gentemot varandra.

Titta bara på vad som händer när den här hunden ramlar i vattnet och sveps bort av den starka strömmen.

Inte så inte så konstigt att över en och en halv miljon har sett klippet på Youtube.

I videon ser vi hur två hundar är ute oh leker tillsammans. Sedan kastar någon, vi förmodar att det är deras husse, en pinne och den svarta labradoren slänger sig i vattnet för att fånga den.

Än så länge är allt lugnt. Men strömmen i vattnet är mycket stark och tar tag i vovven som inte har en chans mot vattnets kraft. Han får panik. Vattnet sveper bort hunden, samtidigt som håller fast i pinnen med munnen.

Den andra hundkompisen ser vad som händer och förstår att han måste agera för att hjälpa sin kompis. Han är snabbtänkt, så när den svarta labradoren åker förbi honom tar han tag i pinnen.

Den vita hunden håller ett hårt grepp om pinnen, där hans kompis hänger. Efter ett litet tag lyckas hunden få upp sin kompis från vattnet och bägge två kan äntligen pusta ut.

Den otroliga räddningen inträffade i Argentina och det var hundägaren Rafael Franciulli som la upp videon på Youtube. I efterhand fick han kritik för att han bara stått och filmat händelsen och inte grepp in själv för att hjälpa till. Men han har sagt att det i videon ser ut som att den svarta labradoren är på väg att dras ut mot ett vattenfall, men att så inte var fallet. Hade den vita hunden inte lyckats fånga upp sin kompis hade den svarta hunden hamnat i en större och säker pool, skriver People. 

Videon, som är uppladdad med slowmotion för att man ska räddningen mer detaljerat, har fått stor spridning på nätet. Den har över 1,6 miljoner visningar på Youtbe och det är ju inte så svårt att förstå. Hundar är fantastiska och det är otroligt att se hur den vita hunden räddar sin bästa kompis.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/ly3QXFhsVxk” /]

Dela gärna med dina vänner om du också tycker att hundar är helt underbara!