Hund räddades 22 mil från Thailands kust – efter bisarra upptäckten: ”Han ville säga, snälla hjälp mig”

När oljearbetaren Vitisak Payalaw hittade en hund utanför Thailands kust kunde han inte ana den hjärtskärande historien bakom.

Hunden hade kämpat för sitt liv och simmat över 22 mil innan han slutligen räddades.

– Han hade så ledsna ögon. Han tittade hela tiden upp på oss precis som att han ville säga: ”Snälla, hjälp mig!”. I det ögonblicket skulle alla som såg det ha hjälpt till, säger Payalaw till CNN, enligt Aftonbladet.

Få berättelser berör en rakt in i själen. Men denna historia får mig verkligen att gråta inombords.

Det var för över en vecka sedan som livet förändrades totalt för oljearbetaren Vitisak Payalaw.

När han var ute och arbetade upptäckte han plötsligt en hund som kämpade sig genom vågorna. Hunden som såg otroligt utmattad ut fick Vitisak att genast agera. Tillsammans med en kollega lyckades ropa hunden till sig.

Utan ett enda läte hängde sig hunden fast i riggen, men att få upp honom skulle bli svårare än vad Vitisak och hans kollega någonsin kunnat ana.

Oljearbetarna fick en rejäl chock när de plötsligt fick se en hund vid oljeriggen. Foto: AP

Försöker få upp hunden

De började diskutera den bästa metoden samtidigt som vågorna växte sig högre och chansen att de skulle drivas längre ifrån hunden ökade allt mer.

– Jag tänkte att om vi inte skyndade oss, skulle jag inte kunna hjälpa honom. Om han tappade greppet om riggen skulle det ha blivit jättesvårt, säger Payalaw till CNN, enligt Aftonbladet.

Men efter hårt arbeta fick de upp hunden på riggen med hjälp av ett rep.

Vitisak: ”Såg extremt utmattad ut”

För hunden var det första stegen på fastlandet på mycket länge och hans kropp skakade.

– Han såg extremt utmattad ut och var helt kraftlös. Han rörde sig knappt alls. Han kunde inte stå, utan var tvungen att sitta ner hela tiden, sa Payalaw till CNN, enligt Aftonbladet.

Hunden räddades efter att ha simmat 22 mil. Foto: AP

Önskar att få adoptera hunden

Hunden har nu fått ett nytt namn, Boonrod som betyder överlevare.

Inga ägare har hittills hört av sig så Vitisak Payalaw står nu först i kö för att få adoptera hunden.

Oljearbetarna tror att hunden kan ha hoppat eller fallit av någon av fiskebåtarna i bukten som gränsar till Thailand, Kambodja, Vietnam och Malaysia.

Så tragiskt att detta kan ske, men tack för att det finns goda människor som Vitisak och hans kollegor som räddade denna hund! Skicka kärlek till hunden genom att trycka på gilla-knappen!