Hund med svullet ansikte satt bunden i flera dygn – veckor efter han hittats kan ingen tro det är samma vovve

Hunden hade stått fängslad vid ett stängsel i flera dagar och var nära på att dö.

Hans ansikte var svullet och kroppen full av infektioner…

Men som tur var så fanns hjälpen nära.

Det var under våren 2019 som volontärer vid djurhemmet Stray Rescue of St. Louis (SRSL) i USA fick ett oroväckande larmsamtal.

Snabbt tog de sig till platsen, och det var först då som de verkligen förstod hur illa situationen var.

Det var en hund som stod bunden vid ett stängsel, men hunden såg knappt ut som en hund längre…

Hans ansikte var svullet ungefär fem gånger så stort som det borde vara”, skrev SRSL i ett Facebook-inlägg. ”Ingen tog hand om hans sår och han satt där i solen och led.

Hunden Marco
Foto: Facebook/Stray Rescue of St. Louis

Satt fången i flera dagar

Den stackars hunden, som senare döptes till Marco, hade suttit vid stängslet i flera dagar, han var säkert glad över att någon äntligen kom för att rädda honom. Men har hade för mycket smärta för att kunna visa det.

Djurräddarna skar loss hans koppel och lyfte försiktigt upp honom till bilen. Därefter körde de honom omedelbart till djursjukhuset där han skulle få genomgå en lång och osäker behandling.

Det visade sig snart att Marcos kropp var full av infektioner. Han led dessutom av blodförgiftning. Det är är oklart hur hans liv sett ut innan teamet kom för att rädda honom, men hans skador tyder på att han varit utsatt för slagsmål med andra hundar.

Men trots det så var han ändå fredlig och visade massvis av kärlek, trots sitt troligen svåra förflutna.

Det mest fantastiska är att han fortfarande älskar och litar på människor”, skrev SRSL. ”Han söker fortfarande kärlek hos dem och ger dem kärlek.”

Hunden Marco
Foto: Facebook/Stray Rescue of St. Louis

Svullnaden gick ned

Mot alla odds så lyckades Marco efter en lång behandling med antibiotika att återhämta sig. Hans svullna ansikte återgick till det normala och det blev tydligt vilket fint ansikte som dolde sig bakom svullnaden hela tiden.

Så fort Marco blev tillräckligt frisk så fick han komma till en fosterfamilj. Och det dröjde inte länge förens hans fodervärd fattade tycke för honom och valde att adoptera honom.

Numera lever Marco sitt bästa liv tillsammans med sin nya familj. Hans trauma från sitt gamla liv är lyckligtvis långt bakom honom.

Vilket fruktansvärt förflutet han har… Ingen hund ska behöva bli behandlad så.

Men vad skönt att det finns människor som rycker in när nöden kräver.