Hund med ”missbildat” ansikte dumpas av barnfamilj: Då kliver ängel fram och gör det enda rätta

Hunden Lucky var inte särskilt lycklig i sitt liv, eftersom alla ägare och familjer han haft försummat honom och vanvårdat honom.

Lucky föddes på en valpfabrik och det var aldrig riktigt någon som ville adoptera honom. Det slutade med att han skänktes bort, gratis.

Anledningen? Lucky hade missbildningar i ansiktet och såg inte ut som andra.

Instagram

Lucky levde hela sitt liv på olika hundhem, han slussades runt från ställe till ställe. Ibland gavs han helt enkelt bort gratis, eftersom ingen ville betala för honom.

Under åren har Lucky haft ett antal olika ägare, men ingen av dem tog hand om honom ordentligt. Senast var han i en familj i Austin, men hans nya ägare försummade honom ännu en gång.

Eftersom familjens katter inte kom överens med Lucky, var hunden tvungen att stanna utomhus 24 timmar om dygnet.

Instagram

Han satt fastbunden i ett träd, hade inte tillräckligt med mat eller en ordentlig plats att sova på. Det var inte tal om att få vare sig uppmärksamhet eller kärlek.

När familjen planerade att flytta, fattade man beslutet att göra sig av med Lucky helt och hållet.

Instagram

De kontaktade ett hundhem i området. Volontärerna där började leta efter en ny plats, medan Lucky stannade hos sin ”familj”, tills de flyttade.

Djurhemmet hittade till slut en ny familj som var villig att ta hand om Lucky, men det tog inte lång tid innan tackade nej. De såg Luckys ansikte och backade direkt.

Lyckligtvis ändrade ett inlägg på sociala medier allt.

Instagram

En av djurskyddets frivilliga tog med Lucky ut för ge honom lite grooming och hon tänkte lägga ut ett par bilder av honom på sociala medier.

Det här inlägget nådde till slut Jamie Hult och hon ville genast träffa den här förtjusande hunden.

”Jag insåg att jag kunde göra något, så jag tog genast kontakt och sa att jag ville adoptera hunden”, berättar Jamie för iHeartdogs.

Gjorde allt för att rädda Lucky

Tyvärr var Luckys hälsotillstånd under all kritik, hunden led av undernäring efter flera år av ständig försummelse.

Lucky hade inte ens en mikrochip, och han var fylld av loppor och mask.

Trots att det inte skulle bli lätt, ville Jamie absolut ta med honom hem – till varje pris.

Instagram

Tack vare Jamie hittade Lucky äntligen sitt hem, där han kommer få stanna för evigt.

Det har varit en tuff period, men Lucky har återhämtat sig fullt ut och är nu helt frisk.

”Det var på håret. Han behövde syrgas i en vecka. Jag spenderade över 80 000 kronor för att ge honom behandling. Han behövdes röntgas för att se hur illa det var med infektionerna. Han var bara hud och ben. Vi förlorade honom nästan honom en gång”.

Nära att dö

Jamie var fast övertygad om att hjälpa Lucky, hon tänkte inte lämna honom i sticket som så många andra gjort genom åren.

”Jag sa till min veterinär: ”Jag bryr mig inte – gör bara vad du måste göra för att den här hunden ska överleva, jag betalar vad som helst”.

Med veterinärernas hjälp och Jamies kärleksfulla inställning lyckades Lucky bli bra igen. Han är nu helt frisk!

Instagram

Jamie har fått flera kommentarer om hundens missbildningar i ansiktet, men hon bryr sig inte alls och älskar Lucky för den han är.

”När jag först fick se honom ville jag verkligen att han skulle börja bli van med människor, men folk fortsatte att fråga om ansiktet och skrattade åt honom”.

Instagram

Lyckligtvis är detta inget som påverkar Jamie och Lucky!

”Saken med honom är att han är extremt smart, han är glad. Det är bara hans ansikte som är lite annorlunda. Det ändras bokstavligen varje dag. Ibland är det som en svamp, andra dagen är det spetsigt, ibland ser det jätteknasigt ut – hans ansikte ändras så ofta att han ser olika ut varje dag”.

Hjälper till med andra räddade djur

Lucky är nu en otroligt kärleksfull och tillgiven hund, som alltid är väldigt upptagen. Han tar också hand om sin yngre syster och är alltid redo för de äventyr som livet ger.

”Jag är tacksam att jag har Beaux. Han hjälper till att uppfostra de kattungar som vi adopterat, han är bra med alla. Han är bra med kattungar, skunkar, katter”.

Instagram

En sådan hjärtvärmande adopteringshistoria!

Vänligen dela detta med dina vänner och familj.