Hund levde ensam i trappuppgång – 10 år senare möter han ett sanslöst öde

Alla hundar förtjänar att bo i hem tillsammans med kärleksfulla familjer.

Men tyvärr så är det långt ifrån verkligheten för många stackars hundar.

Hunden Rockland levde i ensamhet i större delen av sitt liv. Men i livets slutskede skulle lyckan vända.

Många hundar ute i världen lever ensamma och får ta hand om sig själva. De måste kännas så tomt för de stackars djuren.

Hunden Rockland levde merparten av sitt liv på egen hand. I nästan ett helt decennium levde han utan familj i en trappuppgång i ett lägenhetshus. Tack vare snälla hyresgäster så försågs Rockland med mat och vatten.

Ingen tycks riktigt känna till Rocklands historia, hur han hamnade där han hamnade.

Vid något tillfälle så insåg hyresgästerna att Rocklands situation inte var hållbar längre. De hade inte längre råd att ta hand om den stackars hunden. Därför beslutade de sig att ta kontakt med ”Animal Haven”, som arbetar med att rädda hemlösa djur.

Saknade fortfarande familj

När Rockland kommit till djurhemmet så var han inte längre hemlös. Men fortfarande var han ensam utan familj inne på kenneln.

Tedi Sarah, som är volontär på Animal Haven, insåg att de skulle bli svårt att hitta en ny familj till den gamla hunden. Inte nog med att hans ålder var hög, han hade dessutom drabbats av cancer…

”Så fort jag träffade honom och hörde om hans historia visste jag att jag var tvungen att hjälpa honom,” sa Sarah till The Dodo. ”Min omedelbara tanke var,” Han kan inte dö här. Han kan inte dö utan att någonsin känna kärleken och trösten hos en egen familj.”

Sökte ny familj på sociala medier

För att försöka hitta en familj åt Rockland så postade Sarah en video på sociala medier, där hon bad folk att tänka över om de inte kunde tänka sig att adoptera honom.

Artikeln fortsätter efter inlägget.

Det dröjde inte länge förrän flera visade intresse för att adoptera Rockland. Många kände empati för den stackars hunden och ville att han skulle få en fin sista tid i livet.

Fann kärleken åt Rockland

Efter att de gått igenom alla ansökningar beslutade de sig för att välja Bessy Gatto som ny mamma åt Rockland.

”Hon har ett stort hjärta och har räddat många hundar med speciella behov tidigare,” sa Sarah. ”Hon hade sett mina inlägg om honom förut. Sedan när jag lag upp det andra inlägget om honom så steg hon fram direkt och sträckte ut handen till härbärget om att adoptera honom.”

I sitt nya hem fick Rockland inte bara en ny mamma, han fick också flera hundsyskon som han blev är storebror till!

Vad skönt att det slutade lyckligt för lilla Rockland! Det är så fint att se att det finns människor som bryr sig där ute.

Blev du också berörd av Rocklands historia? Dela gärna den här artikeln på Facebook så att fler får ta del av berättelsen om den ensamma stackars hunden.