Hund, katt och råtta lämnas på djurhemmet – vill inte vara ifrån varandra en sekund

Vänskap kommer i alla former – det har jag sett många exempel på. Men det här kompisgänget är nog ändå något av det sötaste jag har sett!

En hund, en katt och en råtta. Det låter nästan som en omöjlighet – men de tre är bästa vänner. Se själv på de söta bilderna här nedan.

Om man placerar en katt och en råtta i samma rum tänker nog de flesta att det borde sluta i katastrof. Men inte i det här fallet.

Organisationen Oshkosh Area Humane Society i Wisconsin fick i våras in ett minst sagt annorlunda kompisgäng: Hunden Sasha, katten Jack och råttan Tweaks.

Oshkosh Area Humane Society

Deras tidigare ägare hade inte möjlighet att ha kvar dem, och tvingades lämna dem till djurhemmet för omplacering. Jag vet att det är en omöjlig tanke för många att lämna bort sina djur, men ägaren hade förmodligen sina skäl till detta.

När det kommer in nya djur till hemmet måste de alltid undersökas av veterinär innan man kan adoptera bort dem. Jack var först på tur att undersökas.

Ville inte vara ensam

Men så fort han kom in till undersökningsrummet förändrades han beteende helt. Han blev rädd och morrade och ville inte alls samarbeta.

Så personalen bestämde sig för att ta in hunden Sasha som stöd.

Oshkosh Area Humane Society

De kunde genast se hur Jack slappnade av. Hans hundkompis gjorde honom lugn och nu kunde veterinären titta på honom. Personalen förstod att de inte kunde sära på de två vännerna, de måste få komma till samma hem.

Men de hade inte glömt råttan Tweaks!

Oshkosh Area Humane Society

Det visade sig att råttan också var en självklar medlem i denna lilla familj. De släppte in Tweaks i undersökningsrummet också – och han sprang genast fram till Jack och Sasha. Råttan lekte med hunden, och la sig sedan ner och gosade med katten.

”Katten sov, och Tweaks kröp upp bredvid honom och la sig under hans framtass, som om de var bästa vänner. Det var otroligt”, berättar Cheryl Rosenthal från Oshkosh Area Humane Society för The Dodo.

Oshkosh Area Humane Society

Personalen bestämde sig för att kalla den annorlunda trion för ”The Rat Pack”. De bestämde också att de skulle hitta ett gemensamt hem för dem alla tre.

Svårt att hitta ett hem

Men det var inte det lättaste. Människor som kommer till deras djurhem för att adoptera ett djur vill oftast ha en hund eller en katt. Inte en katt, en hund och en råtta.

Men de vägrade ge upp.

Oshkosh Area Humane Society

Efter tre veckor kom det till slut en familj som var intresserade av att adoptera både en hund och en katt. Personalen berättade att de hade ett perfekt hund-och-katt-par till dem. Men de skulle då även få en råtta på köpet.

Familjen var tveksamma till en början. De hade inte alls tänkt skaffa någon råtta. Men de gick till slut med på att träffa Tweaks och hans vänner.

De blev förälskade direkt – i alla tre.

Oshkosh Area Humane Society

Så fick äntligen den annorlunda kompistrion flytta till ett nytt hem tillsammans. Personalen på hemmet blev överlyckliga när de hörde att de hittat ett hem – men samtidigt lite ledsna. De skulle sakna ”The Rat Pack” på hemmet.

Vilket underbart slut på denna historia! Jag är så glad att de alla fick komma till samma hem. Lycka till nu vänner!

Dela gärna den här historien vidare om du också blev berörd!

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FOshkoshAreaHumaneSociety%2Fvideos%2F1290194811018139%2F&show_text=0&width=560″ /]