Hund hjärnskadad efter att ha blivit lämnad i 50 grader varm bil

Temperaturerna har blivit något svalare här på hemmaplan i Sverige men på många andra platser är sommarhettan alltjämt närvarande.

Trots det fortsätter många lämna sina hundar i bilen när de går och handlar. Trots att alla borde veta hur farligt det är vid det här laget.

År 2012 gjorde Dr Erine Ward ett experiment för att visa hur snabbt temperaturen kan stiga i en bil en varm sommardag, även om man lämnar rutan en smula neddragen.

Efter bara 20 minuter var värmen livsfarlig.

För en liten hund i Denver i USA blev situationen kritisk efter att han blev lämnad i en bil och hettan steg upp till 50 grader.

Poliskonstapeln Dave Kornowski och hans partner blev kallade till ett lokalt köpcentrum på ett misstänkt djurbrottslarm och fann hundvalpen Pedro i en nödsituation.

Poliserna insåg genast allvaret i situationen och krossade rutan för att rädda hunden.

Note: This video from FOX31 KDVR.com has footage that may be disturbing.Please remember that leaving an animal in a…

Posted by Foothills Animal Shelter on Wednesday, August 7, 2019

Temperaturen utomhus hade då stigit till närmare 37 grader och inne i bilen som Pedro var instängd i var det närmare 50 grader varmt.

Enligt Kornowski ska valpen ha uppvisat tecken på neurologiska skador efter att ha vistats i den varma bilen så länge.

”Om du älskar ditt djur så mycket skulle du inte ha lämnat honom i varm bil på det sättet,” säger han till radiostationen KDVR Denver.

Händelsen får skrap kritik

Hunden blev sedan förd i ilfart till ett djursjukhus i närheten och var i kritiskt tillstånd. Tack och lov förväntas han att överleva och kommer då att flyttas till Foothills Animal Shelter.

De anställda på djurhemmet riktar nu skarp kritik mot händelsen

”Det är aldrig säkert att lämna ett djur en i varm bil. Temperaturerna kan stiga snabbt i en stängd bil och bli skadlig inom några minuter. Om du tvekar lämna ditt djur hemma där det är säkert.” Skriver de på Facebook.

Fox Denver

Varje vecka kommer det rapporter om hundar som lämnas i varma bilar. Det är superviktigt att man rapporterar om man ser en hund i en varm bil – och ett stort tack till poliserna som agerade snabbt. Vi måste ha hand om våra fyrbenta vänner!

Dela gärna för att fortsätta sprida ordet.