Hund hittas undernärd och övergiven – då tittar djurvännen närmare och inser det fruktansvärda

Alla djur förtjänar ett hem där de blir älskade för den man är. Ala djur har inte den turen, men samtidigt finns det även många exempel på människor som verkligen inte bör ha djur överhuvudtaget.

En av de människorna var pitbullen Dice ägare som lämnade honom på en bakgård i en bur, utan vatten eller mat.

Som tur var kunde djurhjältar hitta honom i tid, trots att den var knapp. Och det som skedde därefter visar verkligen varför dessa underbara djur alla förtjänar ett fint hem.

Dice hade blivit satt i en bur på baksidan av gården och lämnad åt att dö. Om ingen hade hittad den 3-åriga lilla hunden hade han definitivt inte klarat sig.

Lämnades för att dö

Men som tur var så var det inte fallet.

Bildkälla: Facebook/FeelingFineCanineandEquineRescue

Polisen var i full fart att vräka flertalet människor i ett område i Fort Lauderdale, Florida, när några barn slog larm.

Undernärd och övergiven

På bakgården hade de hittat hunden som satt i buren utanför en övergiven lägenhet.

– Hyresgästerna hade flyttat ut och lämnat honom utan vatten eller mat. Polisen frågade barnen hur länge hunden varit där och de gissade på över en vecka, berättar Tracey Godin på djurorganisationen Feeling Fine Rescue för The Dodo.

Men det var inte bara i en vecka Dice hade fått lida. Det var betydligt mycket längre än så.

Nära att dö

Godin säger att hunden inte fått tillräckligt med mat på flera månader. Hade de hittat honom en vecka senare hade hunden troligen inte varit vid liv.

Bildkälla: Facebook/FeelingFineCanineandEquineRescue

Dice togs till ett lokalt djurhem. Godins vänner som jobbade på djurhemmet tog bilder på honom och skickade till henne – och hon var chockad över det hon fick se.

Skyndade till veterinären

Dice var så undernärd så att nästintill hela kroppen endast bestod av ben. Det syntes verkligen att ingen gett honom någonting annat än avsky.

Han togs snabbt till en veterinär i närområdet. Den stackars hunden var så utmärglad att han bara kunde gå några meter innan han föll ihop av trötthet. Det fanns inga muskler eller ork som kunde bära upp honom.

Bildkälla: Facebook/FeelingFineCanineandEquineRescue

Dice stannade hos veterinären och fick all medicin, mat och vila han behövde.

Till slut var han tillräckligt frisk för att återvända till djurhemmet. På en vecka gick han upp 5 kilo och ytterligare fem kilo nästa vecka. Plötsligt var det faktiskt en hund som de såg framför sig, en hund med framtidstro och som fick all kärlek han förtjänade.

Överlevde mot alla odds

Dice var till slut så frisk att han kunde adopteras bort. En familj fick upp ögonen för den fina hunden och tog in honom.

Nu lever han ett liv tillsammans med sina två hundsystrar och familjens två barn älskar honom.

Bildkälla: Facebook/FeelingFineCanineandEquineRescue

Det var få som trodde att den här lilla jycken skulle överleva.

”Fantastisk personlighet”

Men mot alla odds kämpade han sig tillbaka.

– Det är otroligt att få se hur en hund kan ta sig igenom så mycket och sedan vara redo att älska och lita på människor. Från sekunden vi träffade Dice har han varit en underbar hund. Han har en fantastisk personlighet, berättar Godin för The Dodo.

Nu önskar vi Dice all lycka till i livet.

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem, dela artikeln om du håller med!

Bildkälla: Facebook/FeelingFineCanineandEquineRescue