Hund hittas med tårar i ögonen på hundhemmet – då tar personalen en bild som förändrar hennes liv

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord.

Och ibland kan en bild rädda liv.

Det var precis vad som hände när de anställda på djurskyddsorganisationen High Plains Human Society fotade en ledsen hund på ett hundhem i delstaten New Mexico. De laddade upp fotot på Facebook – och då började det hända saker i en rasande takt.

High Plains Human Society är en organisation som arbetar med att hjälpa hemlösa djur. De arbetar ideellt och hittar nya hem till djur som blivit övergivna, eller till djur som levt hela sina liv på gatan.

De har sett många hundar i behov av hjälp – men en av dem berörde dem extra mycket.

© HPHS / Facebook

Organisationen besökte ett djurhem och fotograferade alla hundar för att använda till kontaktannonser och hitta nya hem åt dem.

Efter att ha laddat upp bilderna till Facebook var det en bild som väckte extra stor uppmärksamhet.

En liten hund som såg in i kameran med sorgsna ögon – med tårar rinnande ner för kinderna. Trots att tårarna i ögonen förmodligen berodde på ögoninflammation, var det tydligt att hon var ledsen.

Hon var mer än redo att starta ett nytt liv med en kärleksfull familj.

Bilden på hunden spreds som en löpeld på internet och organisationen fick en mängd förfrågningar från personer som ville adoptera den.

© HPHS / Facebook

Till slut valdes en kvinna ut – som skulle bli en perfekt matte till vovven. Och se, idag gråter inte hunden längre. Idag är är hon lyckligare än någonsin.

Nu kan hon äntligen leka med andra hundar, liksom få kärlek och gos av sin nya ägare.

Alla hundar förtjänar en kärleksfull familj! 

Dela om du håller med oss.