Hund har plågats i sju år när han räddas – i dag fäller jag en tår när jag får veta vad som hänt honom
Odie

Hund har plågats i sju år när han räddas – i dag fäller jag en tår när jag får veta vad som hänt honom

Det finns många saker här i livet som går att förstå. Men något som jag aldrig kommer att begripa är hur en del människor kan vara elaka mot djur…

Djur är bara oskyldiga varelser och allt de vill ha från oss människor är kärlek.

Hunden Odie har verkligen levt ett tufft och plågsamt liv. Det gör verkligen ont att se hur illa hans förra ägare behandlade honom.

Under sju års tid satt stackars Odie fastkedjad och fick inte någon kärlek överhuvudtaget, vilket The animal rescue site rapporterat om.

Odie fick också under de usla levnadsförhållandena svälta så pass att han bara var skinn och ben…

Sedan kom hans frälsare

Till slut kom en ljusglimt in i Odies liv. En grupp djurräddare från organisationen ”Sidewalk Specials” uppmärksammade Odies situation och erbjöd sig att hjälpa ägaren. Men ägaren var inte villig att ta emot någon hjälp.

Där och då tvångsomhändertog djurräddarna Odie och bjöd den svultna hunden på sitt första riktiga mål mat. I ett nafs åt Odie upp maten, det var hjärtskärande att så tydligt se hur illa han behandlats tidigare…

Därefter tog gruppen honom till en veterinär i Kapstaden där de verkligen insåg hur dåligt Odie mådde. Han hade bihåleinflammation och var biten av fästingar. Dessutom upptäckte de att Odie hade hela nio ruttna tänder.

Fick kärlek till slut

Odie hade en lång väg framför sig för att läka både fysiska och mentala sår. Men lyckligtvis fanns det en familj som var villiga att ta hand om Odie och ge honom all kärlek i världen!

Numera bor Odie på en gård hos en familj som verkligen bryr sig om honom. I dag mår han hur bra som helst och har fått massa nya vänner på gården. Däribland en häst och massa kycklingar!

Tack vare de engagerade medlemmarna i Sidewalk Specials agerande så fick Odie till slut en andra chans i livet.

I spelaren nedan kan du se hur Odie mådde innan och hur han mår i dag.

Vad fint och hjärtevärmande att det finns människor som ställer upp för de kära liven!

Blev du också berörd av Odies öde och andra chans? Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att sprida historien vidare!