Hund försvinner spårlöst från familjens hus – 12 år senare ser matte något välbekant på datorn

Hund försvinner spårlöst från familjens hus – 12 år senare ser matte något välbekant på datorn

Oavsett hur väl man tar hand om sin katt eller hund har nog de flesta ägare varit med om att deras husdjur någon gång sprungit iväg. Vissa hundar väljer att stanna några meter bort medan andra springer betydligt längre bort och försvinner för evigt.

Det finns många sätt att trots det hålla koll på sin hund. Vissa väljer att fråga grannar eller sätter upp lappar medan andra går till närliggande djurhem eller lägger ut kläder med sin doft av för att den älskade hunden ska hitta hem.

Kathryn Strang gjorde alla dessa saker efter att hennes hund Dutchess försvann från familjen hus i Orlando, Florida i USA. Men ingenstans kunde hon hitta jycken.

Kathryn Strang och hennes familj var med om en fruktansvärt tung händelse. Hennes son råkade öppna dörren en dag efter skolan och deras 2-årige terrier Dutchess sprang ut och kom aldrig tillbaka.

Hunden Dutchess sprang bort

Kathryn med familj bodde då i Orlando, Florida, nära en väldigt trafikerad väg. Hon antog att hunden antingen rövats bort eller blivit överkörd, och flera månader gick utan att hon hörde någonting om Dutchess. Hon var runt på varje djurhem i hela staden men började sakta acceptera att familjens älskade hund var borta för evigt.

Bildkälla: Youtube/CBS

Men det var en sak som skulle bli avgörande för den lilla hundens framtid.

Kathryn hade sett till att Dutchess var ID-märkt med ett litet chip. De är väldigt användbara när informationen är uppdaterad och trots att hunden var borta fortsatte Kathryn att betala 150 kronor varje månad för att chipet fortsatt skulle skicka ut signaler, i förhoppningen om att hon skulle få återse Dutchess.

Och 12 år senare plingade det till.

Hittades – efter 12 år

Ett djurhem i Pittsburgh, 160 mil från Orlando, fick nyligen in en gammal terrier. Hunden hittades under ett skjul, hennes klor var för långa och hon var väldigt hungrig men vid liv.

Bildkälla: Youtube/CBS

När volontärerna på djurhemmet scannade chippet på den gamla hunden insåg de att hon hade en ägare. Kathryn Strang.

”Kunde inte tro det var sant”

De ringde direkt till ägaren och berättade att Dutchess var hittad!

– När vi ringde henne kunde hon inte tro att det var sant. Hon kunde inte förstå att det här precis skett, berättar djurhemmets talesperson Zac Seymour för USA Today.

Den nu 14-åriga hunden var över 160 mil hemifrån och vem vet vad hon varit med om. Oavsett skulle hon äntligen få komma hem och återförenas med sin familj. Återföreningen blev känslosam, berättar Seymour.

Bildkälla: Youtube/CBS

Han påpekar även att det här är ett väldigt bra exempel på varför man alltid ska ID-märka sina djur.

– Det är ett väldigt litet pris att betala för att få känna sig lugn, berättar han.

Lyckligt slut

För Dutchess kunde livet nu återgå till att vara lyckligt. Hemma i Orlando fick han all kärlek han förtjänar – och en minst sagt äventyrsrik historia att berätta för sina hundvänner.

– Jag är så glad att hon är tillbaka. Jag grät många nätter när hon var borta, berättar Kathryn för CBS News.

Så underbart att Dutchess återförenades med sin familj, nu hoppas vi hon får ett långt och lyckligt liv.

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem att bo i, dela om du håller med!