Hund fastnar i lågor men lyckas fly – detaljen på bilden hyllas nu världen över

För en vecka sedan började familjens hus att brinna. Familjen fick fly i panik och gjorde allt möjligt för att rädda sin älskade hund Taka.

Men de lyckades inte få ut honom ur det brinnande huset. Taka var fast i lågorna.

Som tur var lyckades Taka själv fly från huset på något sätt.t. Men han var skadad och hade ingen aning om vart han skulle ta vägen.

När Taka lyckads ta sig ut från det brinnande villan sprang han nerför gatan utanför huset. Han var brännskadad och hade ingen aning om vart han skulle ta vägen.

Men som tur var lyckades en granne höra Taka och larmade genast Care More Animal Hospital i Martinez, Georgia, USA.

”Han hade brännskador runt ögonen, runt munnen, runt öronen och på magen”, har veterinären Emliy Martin berättat för The Dodo.

UPDATE: DOG INJURED IN FIREThe dog is at Care More Animal Hospital. A viewer wanted to recognize Dr. Emily…

Posted by Meredith Anderson WRDW on Wednesday, October 24, 2018

Problem med andningen

Kliniken tog genast hand om Taka men trots allt de gjorde blev Taka blind. Efter några dagar fick han problem med andningen och de fick transportera honom till universitet i Georgia där han kunde få specialbehandling. Efter några dagar blev Taka lite starkare och kunde åka tillbaka till Care More Animal Hospital.

Och veterinären Emily har fått ett mycket speciellt band till Taka. Hon berättar för The Dodo att hon försöker behandla alla sina patienter likadant, men Taka verkligen berörde henne på djupet.

”När han kom in skrek han av smärta, men så fort vi började sjunga för honom blev han lugnare”, berättar Emily.

Takas familj var överlycklig över att han lyckats fly från de brinnande huset men eftersom hans hälsa var så dålig beslutade de att det var bättre att Taka fick vara kvar på Care More Animal Hospital för att han skulle få all medicinsk hjälp han behövde.

Så nu har Emily blivit Takas bästa vän och matte.

Jobbig natt

Det var en natt som Taka hade så ont att han inte kunde sova, så Emily bestämde för att ta med honom hem till sig.

”Jag var uppe med honom hela natten hemma hos mig, så nästa dag var vi bägge utmattade”, berättar Emily.

Nästa dag återvände de till djursjukhuset och Emily kröp upp bredvid Taka i hans säng och de somnade ihop. Det var då en kollega tog den bedårande bilden på dem som nu sprids på sociala medier.

UPDATE: DOG INJURED IN FIREThe dog is at Care More Animal Hospital. A viewer wanted to recognize Dr. Emily…

Posted by Meredith Anderson WRDW on Wednesday, October 24, 2018

Varje gång som Taka har svåra smärtor blir han som lugnast när han får sova med sin nya matte.

Nytt hem

”Han har definitivt mycket ont, han är ännu inte återställd, men vi hoppas att han kommer att bli bra”, berättar Emily för The Dodo.

Look who is coming back to Care More!!! We have been in constant contact with the drs at UGA and we have come to the…

Posted by Care More Animal Hospital on Friday, October 26, 2018

Emily har redan fem hundar men hon säger att hon gärna skulle vilja adoptera Taka. Men hon säger samtidigt att det kanske inte är den bästa lösningen för Taka eftersom hanbehöver full uppmärksamhet. Så om Emily inte adopterar Taka kommr hon att hand om honom och se till att han är helt återställd och sedan ska hon göra allt för hemmet som är bäst lämpat för honom. Taka ska bo i ett kärleksfullt och tryggt hem, det kommer Emily försäkra sig om.

Vilken underbar djurvän Emily är som har hjälpt Taka så mycket! Bilden på när de sover och verkligen berör mig och inte konstigt att Emily hyllas för sitt fantastiska jobb. Nu skickar vi all positiv energi till Taka så att han bli bra igen och så hoppas vi att de hittar hemmet som är bäst lämpat för honom. Dela gärna med dina vänner om du också tycker att djur är fantastiska.