Hund får sova i en säng för första gången någonsin – vovvens gripande reaktion går rakt in i hjärtat

Hunden Mr. Pugsley har spenderat stora delar av livet på ett hundstall, efter att han hittades ute på gatan. När han för en tid sedan fick testa att sova i en riktig säng kan man lugnt säga att vovven var överlycklig.

Alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem och en trygg plats att sova på. Men dessvärre är det långt ifrån verkligheten för väldigt många vovvar runtom i världen.

Många lever på gatan, överges av sina ägare, misshandlas, missköts och får kämpa varje dag för sin överlevnad.

Som tur är finns det även människor som ständigt arbetar för att försöka hjälpa de djur som inte tas omhand.

Har spenderat flera månader på hundstallet

Vad gäller Mr. Pugsley så har han spenderat över sju månader på hundstallet ”Stray Rescue of St. Louis” i Missouri, USA.

The Dodo skriver att han kom till hundstallet efter att en person i området hittat honom sittandes på sin parkering helt ensam.

Det stod väldigt snabbt klart att Mr. Pugsley är en otroligt kärleksfull, glad och härlig vovve med en fantastisk personlighet.

”Jag kan ärligt talat inte förstå hur han har blivit kvar på hundstallet så här länge,” har Donna Lochmann som arbetar på centret sagt till The Dodo.

Fick besöka ett riktigt hem

Även om personalen är förtjusta i Mr. Pugsley och tycker att han är en underbar hund, så är det såklart hjärtskärande att många som kommer till hundstallet bara verkar se förbi honom.

Men tack vare ett nytt program som de startat så fick Mr. Pugsley för en tid sedan för första gången komma till ett riktigt hem.

Programmet går ut på att vovvar som ännu inte blivit adopterade kan få lämna hundstallet över en helg och bo hos en tillfällig fosterfamilj.

”Vissa djur har faktiskt stannat kvar hos fosterfamiljen, andra har adopterats och vissa har faktiskt bara stannat några nätter och sedan kommit tillbaks till hundstallet. Men det är fint att få ut dem och få att de får spendera lite tid någon annanstans än hundstallet,” säger Lochmann till sajten.

Sov i en säng för första gången

För Mr. Pugsley så var hans besök hos en tillfällig familj utan tvekan uppskattat. Inte minst när han för första gången fick kliva upp och lägga sig i en riktigt mjuk och varm säng.

Enligt personen som tog in honom somnade han direkt när han gosade ner sig i den sköna sängen.

”Mr. Pugsley och jag gosade 12 timmar i sträck,” förklarade personen i ett inlägg på Facebook, ”så kärleksfull.”

Att få vara i en tyst, varm och mysig miljö var definitivt uppskattat av den lilla vovven som njöt varje sekund av helgen.

Nu hoppas personalen att han så snart som möjligt ska hitta en permanent familj där han får mysa i sängen varje dag.