Hund dumpas på offentlig toalett med lapp från ägaren – handskrivna orden får djurvänner att bryta ihop

Det finns många anledningar till varför människor överger sina djur. Den vanligaste är att man inte har resurser nog att ta hand om den.

När djurräddarna i Louisiana fick ett samtal om en svart hund som övergivits på en offentlig toalett i Destrehans Splash Park, skyndade de sig omedelbart till platsen, skriver Animal Rescue.

Till en början trodde man att den stackars hunden bar på valpar i magen men det visade sig senare vara en väldigt stor mängd mat.

Och när de hittade en handskriven lapp från hundens ägare insåg man att han inte övergivit hunden av grymhet – utan av ren och skär desperation.

Där och då var det helt enkelt hans sista utväg.

Hunden Ladybird
Foto: Facebook

Hunden Ladybird

Det visade sig att hunden hette Ladybird. På lappen skrev ägaren:
”Var snällt mot hunden, hade ingen bil, kommer tillbaka snart, ge min hund lite vatten, jag kommer tillbaka imorgon”.

Teamet tog omedelbart hunden till St. Charles Parish Animal Shelter, där hon skulle vara säker tills hennes ägare så småningom kom för att hämta henne.

Men nästkommande dag, när Ladybirds ägare cyklade tillbaka till toaletterna och upptäckte att hans älskade hund inte längre var där, hörde han av sig till djurskyddet för att berätta den långa historian.

”Han ringde oss och sa att han fortfarande vill ha Ladybird, men han behöver bara några veckor på sig för att komma på fötter igen,” sa doktor Jena Troxler, veterinär och djurhemsövervakare till iheartdogs.

”Ladybird och hennes ägare är hemlösa, och han har bott på ett härberge och försökt spara sina pengar så att han och Ladybird kan köra tillbaka till North Carolina där han har familj som är villig att hjälpa honom att komma på fötter igen.”

Fick ett lyckligt slut

Mannen berättade hur han hade träffat Ladybird när hon bara var sex månader gammal och sedan dess hade de varit osikljaktiga. Och han hade alltid satt hennes behov före sina egna. Trots att det var skralt i kassan såg han alltid till att hon hade mat och vatten.

Men just den här dagen hade han inte lyckats få ihop tillräckligt mycket pengar för att ta med henne på resan till Louisiana för att besöka familjen.

”Du kan verkligen se hur mycket Ladybird betyder för honom och vi är glada över att vara en del av att hålla henne säker tills de kan vara tillsammans igen,” sa Jena.

”Hon har definitivt varit en personalfavorit här på härbärget. Ladybird har haft ett riktigt äventyr nyligen.”

Ladybirds ägare ville verkligen få hem henne och när härberget kom i kontakt med Turning Rescues into Pets så startade dem en insamling. De fick in mycket pengar och det täckte alla hennes behov. Ytterligare en organisation, wings of rescue, agerade och körde den gamla hunden till sin ägare.

All of us at the Virginia Beach SPCA are grateful to have been part of Ladybird's story, but her journey was only…

Posted by Virginia Beach SPCA on Wednesday, August 5, 2020