Hund dumpades av familj på nyårsafton – nu ligger hon kvar på sin filt och väntar på att de ska återvända

Ingen som är en sann djurvän skulle lämna ifrån sig sin bästa vän. Det är helt ofattbart att det finns människor som inte bryr sig om sina hundar och bara dumpar dem, som om de vore någon leksak. 

Det var precis det som hände den stackars hunden Camilla, som lämnades av sin familj på nyårsafton när familjen flyttade från huset i Dallas, USA. 

De slängde en massa skräp och annat på trottoaren. Kvar blev också Camilla och hennes filt. 

Abandoned dog lying on old blanket
Dallas DogRRR

Hunden Camilla fick inte ens en skål med mat eller vatten. Familjen lämnade helt enkelt bara henne där på gatan i Dallas, USA.

I stället för att leta sig in under tak klamrade sig Camilla kvar vid filten i hopp om att familjen skulle komma tillbaka.

Abandoned dog sitting in Dallas alleyway
Dallas DogRRR

Det gjorde de inte.

När Marina Tarashevska, medgrundare till djurrättsorganisationen Dallas DogRRR var ute och promenerade fick hon syn på hunden. Hon blev konfunderad och förstod inte varför den bara låg där på gatan.

Scared looking dog sitting on bed
Dallas DogRRR

”Det var riktigt kallt och regnigt. Hunden låg på sin filt och vägrade lämna den”, säger Patti Dawson, ordförande för Dallas DogRRR till The Dodo.

Och fortsätter:
”Jag tror att hon fortfarande trodde att familjen skulle komma tillbaka.”

Sad looking dog lying on bed
Dallas DogRRR

Marina pratade några grannar som bekräftade att hunden hade dumpats där med flit.

Hon bestämde sig då att ta med sig hunden.

Men det var lättare sagt en gjort. Camilla vägrade nämligen att lämna sin filt. Marina fick då en idé.

Dallas DogRRR

Hon testade att dra filten längs gatan hela vägen till sitt hus – med hunden ovanpå.

Det tog henne ungefär en timme att dra Camilla och filten hem till sitt hus, där hon också har en kennel.

Men Camilla var rädd och förvirrad. Hon ville ju bara tillbaka till sin familj.
”Man kunde klappa henne, men hon var livrädd. Ville inte få ögonkontakt och böjde ner huvudet. Om man kom nära henne ryggade hon tillbaka”.

Dallas DogRRR

Marina insåg varför Camilla var så rädd. Hon hade sår längs nacken och runt öronen.

Camilla fick åka in till veterinären, men där fick hon inga riktiga svar.
”Veterinären sa att det antingen var från ett halsband, vilket innebär att hon hållits utomhus. Det enda vi var rädda för var om hon hade hamnat i bråk med en annan hund då hon var utomhus. Det finns många hemlösa hundar här så de kanske hamnade i bråk över mat”, säger Marina till The Dodo.

Dallas DogRRR

Camilla fick operera nacken och har nu tränats i att övervinna sina rädslor.

Enligt Patti, ordförande på Dallas DogRRR, har hon gjort stora framsteg. Kroppen har återhämtat sig och hon känner sig tryggare med människor.

”Nu söker hon uppmärksamhet, vilket är en stor skillnad. Hon har till och med lekt med en leksak för första gången”, säger Patti till The Dodo.

Dallas DogRRR

Camilla bor nu på fosterhem i väntan på att adopteras. Patti säger att det kan ta ett tag tills hon är redo att flytta in hos en ny familj.

Så otroligt sorglig historia. Jag kan inte för mitt liv begripa hur man kan dumpa sin älskade familjevän på gatan sådär. 

Som tur är vet vi att Camilla har det bra just nu, med Patti, Marina och de andra hundarna. Låt oss nu hoppas att Camilla får flytta in hos en familj där hon kan känna sig älskad på riktigt. 

DELA artikeln för att stötta denna fina hund.