Killarnas bil går sönder vid soptippen – tittar närmare och ser en kropp sticka fram i skräpet

Två män fastnade på en väg i England efter att deras bil gick sönder. Medan de väntade på hjälp upptäckte de en stor skräphög vid vägkanten som de av nyfikenhet kollade närmare på.

Efter en närmare titt såg de att något stack ut ur mängden av skräp. Till hälften täckt av skräp låg där en vitbrun tikhund som var kraftigt undernärd och vanvårdad.

Den tilltyglade hunden var av rasen Saluki och under allt skräp kunde hon knappt lyfta huvudet.

– Hon var ihopkurad bakom en stor hög av skräp och kunde med nöd och näppe lyfta upp sitt huvud, säger Rebecca Benson, som jobbar på Prevention of Cruelty to Animals, till Liftable.

penny_soptipp
© RSPCA Essex Havering Branch

Den svältande hunden visade sig vara ungefär 18 månader gammal och fick senare namnet Penny. Eftersom hon var täckt av lera och skräp hade hon aldrig blivit upptäckt från vägen, alltså var det en ren lyckträff att männens bil stannade precis där.

– Jag hatar att tänka på vad som kunde ha hänt henne om deras bil inte hade stannat just där. Hon har ordagrant slängts ut tillsammans med allt skräp och blivit dumpad på ett ställe där hon kanske aldrig hade hittats, fortsätter Rebecca Benson.

penny_mager
© RSPCA Essex Havering Branch

När de två männen hittade Penny försökte de ge henne vatten, men hon vägrade dricka det. Snart kunde man hjälpa hunden och Rebecca Benson förde henne till veterinären. Där konstaterade man att Penny led av allvarliga magsår och behövde operation.

– Jag misstänker att hon har åsidosatts just för att hon behövde ett veterinärbesök och att ägaren inte ville betala för det, säger Rebecca Benson.

Men som tur fick Penny till slut den hjälp hon verkligen behövde och efter några dagar hade man lyckats få i henne vätska så att hon var uppe på fötterna igen.

penny_frisk
© RSPCA Essex Havering Branch

Efter ett hårt liv med fel ägare söker Penny nu ett nytt, kärleksfullt hem.

Dela gärna den här historien om du också vill få ett stopp på våldet mot våra fyrbenta vänner!