Hon ägnade sitt liv åt att stötta sjuka barn på barnsjukhuset – nu har Livia somnat in

Hon ägnade sitt liv åt att stötta sjuka barn på barnsjukhuset – nu har Livia somnat in

.

Livia ägnade sitt liv åt att stötta sjuka barn. 

Nu har hon somnat in, nio år gammal, skriver Aftonbladet

Sjukhushunden Livia var mycket uppskattad för sitt arbete.

Hon var verksam vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, och 2018 prisades hon för sitt arbete på den stora Svenska Hjältar-galan. Då blev hon utsedd till Årets djurhjälte och fick ta emot folkets jubel.

Foto: Facebook

Livia som alltså var Sveriges första sjukhushund var nominerad till priset tre gånger – och ifjol var det äntligen hon som fick gå upp på Svenska Hjältar-scenen och ta emot priset!

Hon stöttade barn som är sjuka och fick så många att må lite bättre.

– Det är fantastiskt och jätteroligt att Livia har vunnit och det här är en härlig bekräftelse på att arbetet vi gör är något bra, sa barnläkaren och matte Ann Edner då, till SVT:s lokala nyheter.

Efter beskedet om Livias bortgång berättar Ann om sorgen.

– Jag har haft hund i hela mitt liv men Livia var något alldeles speciellt. Att ha haft henne vid min sida har varit fantastiskt, säger matte Ann Edner till Aftonbladet.

Livia var landets första sjukhushund och ägnade sitt liv åt att stötta sjuka barn och försöka göra deras tuffa vardag lite lättare. Nu tar Livias barn arvet vidare på barnsjukhuset.

– De går i hennes tasspår och nu tar de över. Hon har gjort så mycket för så många. Det viktiga i det här är att det Livia lagt grunden för får fortsätta, säger matte Ann Edner till Aftonbladet.

Livia gick bort på Valborgsmässoafton. Hon blev nio år.

Foto: Facebook

Vila i frid och tack för allt, änglahunden Livia!