Hjärtlösa slaktare försöker ta livet av hästarna – då närmar sig två hundar från mörkret

Det sägs att hunden är människans bästa vän. Men faktum är att de även är goda vänner med andra djur, och inte minst inser när de också är i fara.

Det skulle Brena Kramer få erfara när hon en sen kväll vaknade av att hennes hundar skällde ute på gården. Det visade sig att några människor brutit sig in i en lada – och var på väg att döda hennes hästar.

Men hundarna ville annat och agerade utan att tveka.

Bildkälla: Youtube/Fox13News

Händelsen på Brena Kramers gård i Zephyrhills, Florida inträffade i början av januari. Sent en kväll vaknade hon av att hennes två hundar skällde högt från den stora gården hon bor på och på morgonen fick hon se någonting fruktansvärt.

Tjuvar bröt sig in

Fox rapporterar att tre män ska ha brutit sig in på gården och gått efter hennes hästar.

Bildkälla: Youtube/Fox13News

Hästarna hade rivsår vid ögonen och även brännmärken från rep nära deras munnar. En av hästarna hade fortfarande ett rep runt halsen.

Brena säger att det är vanligt i de södra delarna av USA, där hästkött säljs för dyra pengar på den svarta marknaden.

– Det är fler och fler hästägare som får reda på det, särskilt i Florida. De låter hästarna förblöda och slaktar dem, säger hon till Fox.

Hundarna räddade hästarnas liv

Men den här gången skulle. de hjärtlösa människorna inte ha en chans. Och det tack vare Brenas två hjältehundar.

Bildkälla: Youtube/Fox13News

Den äldsta av dem, den 3-årige rottweilern Dallas, hade fått sår på huvudet efter händelse vilket Brena tror är för att han blivit slagen i samband med att han försökt skydda hästarna.

Hjältehundar

Enligt de senaste rapporterna har ingen kunnat gripas för händelsen. Men förhoppningsvis kommer de ansvariga ställas till svars för sina hemska handlingar.

Tills dess vill vi hylla de två hjältehundarna för deras fantastiska agerande i att rädda hästarnas liv. Ett bevis på att hundar inte bara är människans bästa vän – utan även andra djurs.

Hunden Dallas och sin hundbror är verkligen riktiga hjältar som förtjänar att hyllas.

Hundar är fantastiska djur, dela om du håller med!