Hjältemodig hund störtar in i brinnande hus – för att rädda kattunge från lågorna

Hundar och katter må ha ett gammalt rykte om att vara bittra ärkefiender.

Men faktum är att de ibland kan visa sig ha de starkaste av band till varandra.

I rätt omgivning och med rätt omständigheter, kan och kommer hundar och katter att trivas i varandras sällskap. Inte bara genom att existera i samförstånd, utan till och med genom att se varandra som familjemedlemmar.

Alla som har haft en hund och en katt under samma tak kan säkerligen skriva under på detta. Själv har jag haft bådadera och jag ska med handen på hjärtat säga att jag i början var orolig för att katten skulle vara livrädd för hunden.

Snart visade sig dock raka motsatsen. Det dröjde inte länge innan de blev bästa vänner, och när de väl råkade ryka ihop, så var det tvärtom katten som verkade mest dominant av de två!

hund, katt
Foto: Imgur

Omfattande brand efter explosion

Den specifika händelse jag nu ska berätta om, är ännu ett starkt exempel på att hundar och katter faktiskt älskar varandra precis lika mycket som andra familjemedlemmar.

Händelsen utspelade sig för några år sedan, sedan en stor explosion inträffat på en industribyggnad i den ukrainska staden Donetsk.

Branden som följde explosionen spred sig snabbt, ödelade det omgivande området och satte många liv i fara.

Foto: Real Farmacy

Hunden störtade in i brinnande hus

Människor som bodde i närheten tvingades fly sina hem när de förstod vad som hade hänt. De hade inte tid att plocka med sig tillhörigheter eller packa väskorna, de hade helt enkelt inget annat val än att springa för sina liv.

En husägare lyckades åtminstone få med sig hunden ut på gräsmattan, under sin egen väg ut ur huset. Men otroligt nog, vände hunden om och störtade tillbaka in i lågorna.

Ägaren var förbluffad, förskräckt och förvirrad, men han kunde inte rusa efter hunden. Branden hade helt enkelt blivit för omfattande.

brand
Foto: Shutterstock

Räddade kattungens liv

Som en djurälskare själv, kan jag bara tänka mig hur han måste ha känt. Ett helt kvarter bränt till grunden, hans eget hus förvandlat till aska och hans älskade djur slukade av lågorna. Och själv kunde han inte göra någonting annat, än att hjälplöst titta på.

Men vad han aldrig hade kunnat räkna med, var att hunden hade andra tankar.

Den hjältemodiga vovven kom nämligen strax utrusande ur byggnaden, med en kattunge som han höll mellan tänderna!

Hyllas som en hjälte

Kattungen kämpade för att andas, men var okej och viktigast av allt – fortfarande vid liv.

Tack vare hundens otroligt inspirerande instinkt, räddades ett liv. Kattungen i fråga fick medicinsk vård, och klarade sig från den mardrömslika händelsen.

Och hunden, han hyllas för evigt som en hjälte.

Om det fortfarande finns folk som tror att hundar och katter är bittra fiender, borde de läsa om den här händelsen.

DELA gärna artikeln för att visa folk att hundar och katter faktiskt kan vara bästa vänner – ända in i det sista!