Hjälplösa småbarn är fast i brinnande hus – då ser brandmännen en hund rusa mot dörren

Hundar är verkligen fantastiska djur. Varje gång jag träffar en av dessa fyrfotade vänner lär jag mig alltid någonting nytt.

De är verkligen fulla av överraskningar, och ibland kan det till och med bli så att man häpnar. Så var det för German shepard-hunden Maxx, som trots sin pension skulle bli en sann hjälte.

En familjs hus hade blivit övertänt på grund av en explosion och båda föräldrarna klarade sig ut. Kvar i huset var barnen, och ingen kunde göra någonting för att rädda dem. Men Maxx hade andra planer – och sprang rakt in i infernot.

Naturens element är ingenting att leka med. När det kommer till eld kan den snabbt spridas från en liten tändsticka till en storbrand, och när den blir alldeles för stor kan det bli svårt för ens brandmän att kontrollera den.

Stor eldsvåda i familjens hus

Så var fallet för familjen Feaser, vars hus en natt skulle förvandlas till ett inferno.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Grannarna, vid namn Dover, vaknade av en högljudd smäll sent på kvällen. Det visade sig vara en explosion av något slag från grannarna Feaser och paret sprang snabbt ut för att försöka hjälpa till.

Barnen fast i lågorna

De lyckades få ut mamma Margo och minuter senare, när brandmännen kom till platsen, kunde de rädda pappa Brent som fick rökskador. Men kvar i det övertända huset var parets två barn, fyra respektive två år gamla.

Brandmän var snabbt på plats men på grund av att huset var så övertänt visste de inte hur de skulle nå fram till barnen. Det var bråttom. Allting handlade nu om sekunder – och om liv och död.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Mamma Margo försökte springa in för att rädda sina två barn, men på grund av risken att själv bli skadad kunde hon inte ta sig in, skriver Today.

Hunden Maxx riskerade allt

Men mitt i paniken skulle en oväntad hjälte träda fram. Det handlade om familjens hund Maxx.

Maxx var en hund som älskade sin familj över allt annat. Han visste precis var barnens rum var – och kunde leda brandmännen in i lågorna genom röken till rätt plats. Där fanns de två små barnen som räddades med livet i behåll.

Bildkälla: Facebook/Seminole County Sheriff’s Office

Hela familjen vårdades på sjukhus men klarade sig med endast lättare skador. Maxx fick även han rökskador och skadade en tass – men klarade sig. Nu hyllas han som en stor hjälte.

”Vi är så tacksamma för våra grannar som valde att agera och vi vill rikta ett speciellt tack till brandmännen som osjälviskt gick in i byggnaden och riskerade sitt liv för att rädda familjen Feaser”, säger polischefen Don Eslinger i ett pressmeddelande enligt Today.

Hyllas som en hjälte

Maxx hyllades som en stor hjälte och efter att ha fått vård och några dagars vila hos veterinären kunde han åka hem och återförenas med sin familj.

Bildkälla: Facebook/Seminole County Sheriff’s Office

Trots att familjen Feasers hus blev totalförstört hade de varandra – och det är verkligen det viktigaste.

Allt tack vare en fyrbent hjältes heroiska ingripande, ett tecken på att hundar alltid kan överraska oss när vi minst anar det.

Hunden Maxx är verkligen en riktig hjälte, nu ser vi till att uppmärksamma hans heroiska insats!

Hundar är så fantastiska djur, dela om du håller med!