Hjälplös hund räddas från avloppsbrunn – 1 månad efter att hon dumpats

Människor som plågar djur är bland det värsta jag vet. Att skada någon som är oförmögen att försvara sig är nog det grymmaste man kan göra.

Men de flesta människorna är goda – som tur är. De flesta människor skulle aldrig kunna tänka sig att skada en hjälplös hund.

I det här fallet så var det några godhjärtade människor som bröt in och stoppade ett djurplågeri som ger mig tårar i ögonen.

Men slutet på denna historia går rakt in i mitt hjärta.

Hunden Goldies historia börjar oerhört tragiskt. Någon dumpade henne i en avloppsbrunn under gatan och lämnade henne utan varken mat eller vatten. Personen hade till och med stängt locket efter sig så att Goldie inte skulle ha en chans att ta sig ut.

Hon var instängd där nere i över en månad.

Youtube/ARC 4BaliDogs

Goldie skällde tills hon inte hade någon röst kvar. Hon letade desperat efter mat, och tvingades till slut äta skräp och plastrester som spolats ner i avloppet.

Ingen vet hur hon lyckades hålla sig vid liv så länge. Men när hon till slut hittades hade hon förmodligen bara timmar kvar att leva.

Youtube/ARC 4BaliDogs

En man som bodde i området hörde Goldie skälla och trodde först inte att det var möjligt att en hund kunde vara instängd där nere i brunnen. När han förstod att det var sant tvekade han inte en sekund – han klättrade själv ner och bar upp hennes svaga kropp ur mörkret.

Kroppen stängde ner

Goldie kunde inte gå. Hon var utsvulten men kunde inte äta utan att kräkas upp maten igen. Hennes kropp hade börjat stänga ner.

Veterinären som undersökte Goldie konstaterade att hon var i akut behov av en operation för att få bort all plast från hennes mage. Men det var mycket tveksamt om hon skulle överleva den operationen.

Men Goldie hade en vilja av stål. Hon överlevde.

Youtube/ARC 4BaliDogs

Nu började hennes resa tillbaka till livet. De första veckorna var fortfarande osäkra, och Goldie svävade mellan liv och död.

När hon var stark nog att lämna djursjukhuset fick hon flytta hem till en fosterfamilj, tillsammans med en annan hund, Shem. De blev snabbt bästa vänner och Goldie fick tillbaka livslusten igen.

Youtube/ARC 4BaliDogs

Viftade alltid på svansen

Hennes fosterfamilj berättar att oavsett hur svag Goldie var, så viftade hon alltid på svansen när hon såg någon i sin familj. Hon var så oerhört tacksam.

Veckorna blev till månader och Goldie blev allt starkare. Hon kunde vara ute och leka med Shem och började se ut som en riktig hund igen.

Youtube/ARC 4BaliDogs

Det tog ett helt år innan Goldie var helt återställd. Än idag behöver hon regelbundna kontroller hos veterinären, men hon är frisk. Och hon är lycklig!

Youtube/ARC 4BaliDogs

Jag är så glad att Goldie kunde räddas och få uppleva ett lyckligt hundliv.

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem! Dela gärna den här artikeln vidare om du håller med!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/7BckY529CwI” /]