Hjälplös hund har fastnat i den djupa snön. Titta nu när schäfern kommer till undsättning

Att hundar är smarta djur är ingen nyhet. Men det få har förståelse för är hundarnas känslosamma sidor – och deras medkänsla för sina hundvänner. I vissa fall får vi se bevis på denna underbara medkänsla och här har vi hittat något som bevisar just det.

Det var under en kall vinterdag som en man var ute med sina hundar på en promenad. Snön hade fallit under natten och vi alla vet att det kan krävas långa ben för att ta sig fram i knädjup pudersnö.

Många hundar tycker att det är väldigt roligt med snö och gillar att springa runt och busa i det vita guldet. Den här mannens hundar är inget undantag, och trots de begränsningar som hundarnas korta ben innebär i detta sammanhang så stoppar det dem inte från att njuta av snön.

Ivrig att utforska snön sprang mannens ena hund, Knuckles, mot en sopcontainer för att utforska vad som fanns där. Plötsligt kunde hunden inte se någonting annat än snö runt omkring sig och han förstod snabbt att han var fast. Förgäves försökte han ta sig loss, men trots tappra försök tog han sig ingen vart.

Då fick mannens andra hund, Kanawha, syn på sin kompis som satt fast i den djupa snön. Med en hög snövall framför sig kunde han bara skymta Knuckles huvud, men han förstod ändå att något var fel.

Kanawha, som är en schäfer, är en större hund än sin bästis Knuckles – och har därmed lättare att ta sig fram i djup snö. Med den vetskapen bestämmer sig schäfern att hjälpa sin vän, och tar ett skutt över den höga snövallen.

Hårt kämpandes tar sig Kanawha genom den djupa snön och fram till Knuckles. Väl framme trampar han runt sig för att göra det lättare för sin vän att ta sig till den plogade vägen.

Med spåret som Kanawha trampade kunde Knuckels ta sig loss och betydligt enklare nå ända fram till den plogade vägen. När han som mest behövde hjälp fanns den bästa vännen där – och kom direkt till undsättning. Visst var det underbart fint?

Nedan kan du se ett klipp på den fantastiska händelsen.

Dela gärna klippet med dina vänner om du tyckte att det var fint gjort av schäfern!