Hemlösa hunden är utsvulten och nära döden, då går polisen fram och gör det enda rätta

Alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem att växa upp och bo i, fullt av kärlek och bus.

Därför gör det extra ont att läsa om den här hemlösa hunden, som upptäcktes av polismannen William McCarty.

Den letade desperat efter mat och såg ut att snart ge upp hoppet om livet. Det var då William stegade fram och tog ett avgörande beslut.

Hemlösa hundar är ett stort problem i många städer runt om i världen. Det främsta problemet är att de inte har fått chansen till ett drägligt liv, omgiven av människor som älskar dem för deras personlighet oavsett hur de ser ut.

Det var precis vad polismannen William McCarty kände när han på sin vanliga runda fick syn på någonting som fick hjärtat att brista.

Såg hemlös hund

I ett gatuhörn stod en ensam hemlös hund och grävde i soppor efter mat. William, djurvän som han är, insåg att han inte bara kunde stå och titta på. Men i stället för att stanna bilen och gå fram till hunden körde han iväg.

Han skulle återvända.

Marty åkte till en butik i närheten och köpte mat. Han åkte tillbaka till hörnet där hunden, som sades vara väldigt vänlig av de som bodde i området, fortfarande stod kvar.

Gav hunden mat

Han gick fram, satte sig på huk och la fram en skål mat hunden snabbt åt upp. Men det slutade inte där. William hade mer mat att ge hunden – och bakom honom stod en man vid namn Marty Solis och tog ett kort som nu spridit sig över hela världen.

– Det var häftigt att se polisen göra det där”, säger Marty som jobbar i en närliggande skola enligt Chicago Tribune.
– Vanligtvis när barn ser en polis tror de att någonting dåligt har hänt. Men när vi såg hans fina gest blev vi verkligen varma i kroppen.

Hyllas på nätet

På nätet har William nu fått ta emot fina meddelanden från alla världens hörn – hyllningar han verkligen förtjänar för det vackra han gjorde för den hemlösa hunden.

Vi vet inte huruvida hunden togs in till en veterinär eller fick en plats på ett djurhem. Men vi hoppas att den efter det här går en ljus framtid till mötes och framför allt får ett kärleksfullt hem att leva i.

Bildkälla: Twitter/Parent-Post
Polismannen William är en riktig hjälte! Dela för att hylla hans vackra agerande mot den hemlösa hunden.