Hemlös man räddar Chihuahua – nu hyllas han som en hjälte av alla djurvänner

Hur kommer det sig att det så ofta är de som har allra minst som är beredda att ge mest.
Kanske, kanske för att de verkligen vet hur mycket en hjälpande hand kan vara värd när livet är tufft och svårt.
Och det är faktiskt kanske så att det inte är vad vi har på bankkontot som spelar roll – det är vad vi har i hjärtat.

Förra veckan var Angel Janes på väg hem i sin bil i Salt Lake city. Vid vägkanten såg hon plötsligt en hemlös man. Runt halsen hade han en skylt, där han bad förbipasserande om en liten slant eller ett arbete. Angel stannade bilen för att erbjuda mannen det lilla hon hade: en cigarett. När hon kom närmare såg hon att mannen höll något i famnen, invirat i en filt.

Det visade sig vara en liten hundvalp, som mannen försökte skydda från kylan med hjälp av en filt och sin egen kroppsvärme.

Mannen presenterade sig som Ron. Han berättade att han upptäckt den lilla Chihuahuan när en en kvinna dumpat den från sin bil, bara två timmar tidigare. Han frågade Angel om hon kunde hjälpa honom att ge hunden ett riktigt hem.
”Bara på den lilla stunden som vi sågs inspirerades jag av den här omtänksamma människan”, säger Janes till Dodo.

Gofundme

Hon kunde inte själv ta hand om hunden, men postade ett inlägg på Facebook – där hon vädjade om hjälp att ge hunden ett hem. Det plockades upp av en kvinna vid namn Kathleen Dallmann, som i sin tur postade efterlysningen i en grupp för djurälskare.

Sedan gick det fort – bara minuter senare kom ett meddelande från en kvinnan som var på väg för att hämta hunden.
”Hon erbjöd Ron 400 kronor för att visa sin tacksamhet”, säger Kathleen Dahlmann.

”Men han ville inte, utan sa att han bara velat göra det rätta. Men hon insisterade på att han skulle ta dem”.

Där och då stod det klart precis hur geniun Ron varit i omtanke och vilja att hjälpa.
”Han grät för att han var så glad över att ha kunnat ge hunden ett hem. Han visste hur det är att vara hemlös och ville inte att hunden skulle behöva vara hemlös”

Kvinnan erbjöd sig att ta hand om hunden tills dess hon kunde hitta ett permanent hem. Inte heller den här gången skulle hjälpen dröja – inom kort hörde Chasity Guyer av sig och adopterade hunden tillsammans med sin lilla dotter. De döpte hunden till Lucky Louie, på grund av vilken tur han haft i allt elände.

Historien slutar dock inte där.

Efter händelsen kunde Kathleen Dallmann inte sluta tänka på Ron. Hon bestämde sig för att hjälten förtjänade att hyllas – och inte bara med varma ord. Hon startade en insamling på nätet och inom kort hade pengarna började komma in. Insamlingen är fortfarande aktiv, men Kathleen kunde ta ut drygt 3000 kronor omgående som hon kunde räcka över till Ron.

”Han bröt ihop i tårar. Han kunde inte förstå att samhället ville göra något sådant för honom. Han ville direkt ge en del av pengarna till underhåll åt hunden.Men jag sa åt honom att det bara var åt honom”

Enligt henne använde Ron pengarna till att få ett rum för natten och att köpa en mobiltelefon. De båda planerar att hålla kontakten och Kathleen berättar att hon hoppas att Ron kan komma på benen igen med hjälp av ett jobb.

Hittills har insamlingen till Ron samlat in över 25 000 kronor – förhoppningsvis kan det ge honom en värdefull startkassa på resan tillbaka till ett liv bortanför gatan.

Alla förtjänar en andra chans – absolut människor som Ron som osjälviskt hjälper andra trots att livet går emot. Låt oss hylla denna sanna djurvän och dela hans historia. Kanske kan det inspirera andra att följa hans exempel.