Hemlös hundfamilj räddas från gatan – av djurvänner som bryr sig

Organisationen Hope For Paws har räddat många gatuhundar i Los Angeles, och jag har många gånger berörts av deras fantastiska arbete. Men den här gången räddar de inte bara en hund, utan en hel familj.

Det här gjorde mig varm i hjärtat!

Pitbull-tiken Sansa levde under ett hus med sina sju små valpar. Hon hade ingen ägare som tog hand om henne och fick klara sig på den mat hon hittade på gatan.

pit1
Youtube/Hope for Paws

Men som tur var såg en förbipasserande att Sansa behövde hjälp, och kontaktade organisationen Hope for Paws som arbetar med att hjälpa gatuhundar.

Ville få hennes förtroende

När volontärerna kom dit började de med att locka till sig Sansa. När de fått hennes förtroende satte de ett koppel runt hennes hals och förde henne till trygghet.

vovveemamma
Youtube/Hope for Paws

Nu återstod bara att hitta valparna, och de var tvungna att krypa in under huset för att komma åt dem.

pit2
Youtube/Hope for Paws

Aldrig träffat människor

Valparna hade aldrig varit i kontakt med människor innan och de blev livrädda när händer sträcktes ut mot dem. Men personalen var tålmodiga och kröp längre och längre in under huset för att hämta ut dem alla.

valpar
Youtube/Hope for Paws

Det var inte något enkelt arbete. Utrymmet var litet och valparna hade lagt sig längst in under huset.

Valp under hus
Youtube/Hope for Paws

När de var säkra på att de hade hittat alla valparna tog de med hela familjen till säkerhet. I filmen nedan kan du se hur det gick för dem. Det är underbart att se att alla må bra, och veta att de kommer växa upp i trygghet!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Rz1MCRp_qcA” /]

Människor som de här hjälparbetarna gör jorden till en bättre plats. Jag hoppas verkligen att Sansa och valparna hittar ett varmt hem.

Dela gärna om du också önskar dem allt gott i livet!