Hemlös hund lider av skabb över hela kroppen – får komma till ett djurhem där förvandlingen blir total

Den här stackars hunden hade skabb över hela kroppen.
Tack och lov fick han hjälp av djurvännerna på Animal Aid Unlimited.
Så här ser han ut efter att ha fått behandling!

Många är de stackars herrelösa hundar som finns runtom i världen. Enligt världshälsoorganisationen WHO kan det finnas så mycket som omkring 200 miljoner herrelösa hundar i världen. Samtidigt är det så klart väldigt svårt att veta exakta antalet, även om hur många hundar som finns totalt i världen. Alla är inte registrerade, men det är troligt att hundpopulationen fortsätter att öka.

I Indien finns det massor av hemlösa hundar som strövar runt på gatorna i längtan efter mat – och kärlek.

Många hundar i världen har inget kärleksfullt hem. Foto: Shutterstock

Satte skräck i Indien

Men de herrelösa hundarna har också satt skräck i samhället. Det var 2018 som en liten pojke misstänks ha fallit offer efter att ha attackerats av hundarna i Sitapur i Uttar Pradesh.

– Jag hörde höga skrik och det jag bevittnade var mycket blodigt. Den lilla pojken attackerades av hundar och försökte klättra upp i ett träd, men djuren drog ner och massakrerade honom, sade den 65-årige mangoodlaren Amin Ahmed till brittiska BBC, uppgav TT då.

Mellan november 2017 och maj 2018 tros tolv barn ha fallit offer för herrelösa vildhundar. Samtidigt har vittnen pekat på att det kanske rör sig om en annan typ av djur såsom schakaler eller hyenor.

Samtidigt är det viktigt att påpeka att alla herrelösa hundar i Indien inte är skyldiga till detta. Många lider i onödan och har svåra liv på gatan. Det finns också solskenshistorier, även här i Sverige då djurvänner har hämtat hemlösa hundar från just Indien och gett dem ett kärleksfullt hem.

En annan sådan historia är den om den här stackars hunden. Han hade drivit omkring på gatorna i Indien. Djurorganisationen Animal Aid Unlimited tog sig friheten att fånga in vovven med hjälp av ett nät – så att de skulle kunna ge honom den vård han var i så desperat behov av.

Foto: Animal Aid Unlimited/Youtube

Människorna på djurhemmet ville hjälpa den här vovven – och de kunde snabbt se att hunden led av skabb över stora delar av kroppen.

Snabbt tog de hand om vovven. Titta bara på de ögonen! Visst uppskattar han att få behandling mot den hemska skabben. Det är hemskt hur många djur har det ute i världen.

Foto: Animal Aid Unlimited/Youtube

Efter en tid på djurhemmet är han som en ny hund! Titta så glad han är.

Foto: Animal Aid Unlimited/Youtube

Han hade så mycket smärta, men tack vare volontärernas arbete är han nu som en ny hund! Vi vet inte hur han lever i dag, och hoppas innerligt att han har fått komma till ett kärleksfullt hem.

Hur som helst så har han livet i behåll, och har fått komma ifrån den hemska situation han var i när han hittades. Se hans resa i klippet här nedan:

Dela gärna vidare för att hylla djurvännerna som hjälpte den här hunden till ett bättre liv!