Hemlös hund har sovit på gatan i 11 år – vaknar upp och upptäcker att hela världen har förändrats

Är det inte otroligt att vi aldrig kan veta exakt hur framtiden kommer att se ut?

För en gammal hemlös hund som fått namnet Solo, stämmer det påståendet mer än väl. Efter elva år på Los Angeles gator kan man fråga sig vad som egentligen skulle kunna förändrats. Solo hade drabbats ett tragiskt livsöde där han tvingats sova på gatan och jaga mat bland soporna.

Men hans livsöde var inte förutbestämt. En vacker dag skulle allt komma att förändras.

Facebook/Carol Messina

Solo orkade inte längre, elva år på gatan hade tagit ut sin rätt. Han hade gett upp. Den gamla hunden hade kravlat sig fram till en främlings hus och gått och lagt sig. Det såg ut som att han var på väg att dö.

Men det visade sig att det fanns en mycket snäll kvinna som bodde där, en sann djurvän dessutom. När hon fick se Solo ligga där helt utslagen kände hon starkt medlidande. Kvinnan gav honom namnet Solovino, vilket betyder ”han kom ensam” på spanska. Hon bestämde sig för att kontakta djurhemmet Rocket Dog Rescue med en gång.

Organisationen svarade med att flyga ner ett par volontärer till Los Angeles för att hjälpa till. Solovino fick hädanefter namnet Solo.

Solo fick mat och togs om hand av veterinärer på plats. Sakta men säkert blev han allt friskare. Efter en omfattande behandling och ännu mer mat var Solo redo att adopteras, men tyvärr var det ingen som ville ha honom. Som om han inte hade haft nog med motgångar i livet.

Facebook/Carol Messina

Men när Carol Messina fick se honom på internet kände hon omedelbart en stark övertygelse om att hon ville ta hand om honom, berättar hon för The Dodo.

Som den stora Star Wars-entusiasten hon är fattade hon ännu starkare tycke för Solo – som är döpt efter karaktären Han Solo från Star Wars.
– Jag tänkte direkt att; hans namn är Solo – det här är hans öde. När jag sedan fick träffa honom och såg hur ledsen han var, så visste jag att han skulle vara med mig, oavsett vad!

Facebook/Carol Messina

Det blev precis så. Carol välkomnade honom med öppna armar och tog in honom till sitt hem. Solo var väldigt tillbakadragen och blyg i början, vilket inte är så konstigt med tanke på vad han har varit med om.
– När han först kom till mig så hade han svansen mellan benen i flera månader. Han var rädd för andra hundar och gick iväg när någon försökte mata honom.

Sedan fick Carol redo på två mycket viktiga anledningar till varför Solo agerade som han gjorde. Dels var han döv och dels hade han svåra tandproblem.

Facebook/Carol Messina

Men Carol vägrade ge upp Solo, hon gav honom tandvård – något som gjorde att han blev avsevärt bättre med en gång. Helt plötsligt var han glad och ville leka!
– Det är ingen som tror att det är samma hund längre. Tidigare var han så ledsen och ville inte ens öppna munnen. Nu ler han och rullar runt i gräsmattan hela dagarna.

Carol och Solo är nu bästa vänner!

Den kärleken och energin som Carol visade Solo gör mig alldeles rörd. Och det visar bara att ingenting är omöjligt bara man försöker!

Dela artikeln för att tacka Carol för hennes fantastiska insats med Solo – hunden som ingen brydde sig om. Nu håller vi alla tummar för att de får en fantastisk framtid tillsammans!