Lärarinna ser svart sopsäck mitt på vägen: Tvärnitar när hon ser att den ”kryper”

Har du varit på väg någonstans och sett något i ögonvrån som du bara inte kan ignorera.

Något inom dig säger att du måste stanna och se efter vad det är trots att du har bråttom.

Det var precis det som hände Malissa Sergent Lewis en dag i augusti 2016.

Hon hade bråttom till jobbet och beslöt sig för att ta en genväg för att inte bli sen.

När hon körde på den ensliga skogsvägen såg hon en svart sopsäck som låg slängd på vägen. Hon saktade ned och när hon kom närmre tyckte hon att den rörde på sig.

”Jag såg en sopsäck på vägen och tänkte för mig själv, ‘Såg jag just den där påsen röra på sig?’. Ju närmare jag kom, desto mer förstod jag att den faktiskt rörde sig”, säger Malissa till The Dodo och fortsätter:

”Någonting levde i påsen och jag visste att jag var tvungen att släppa ut vad det än var.”

Ju närmre hon kom desto säkrare blev hon att påsen ”kröp” omkring på vägen. Hon körde sakta närmre och tog även upp sin mobil för att filma det hon såg.

[arve url=”https://www.facebook.com/malissa.s.lewis/videos/10210445303079359/” aspect_ratio=”9:16″ /]

Påsen var stängd med en hård knut, så Malissa fick riva sönder påsen för att hjälpa den stackars varelsen som hölls fången i påsen att komma ut. Hon tittade försiktigt ner i hålet, och det som fanns där i var verkligen glad att se henne.

I påsen fanns en liten hundvalp som glatt viftade på svansen när han fick syn på Malissa.

Valpen hade ett halsband, men ingen namnlapp. Hon visste att hon inte kunde lämna honom på vägen så hon tog med sig den lille valpen till skolan där hon jobbade.

Facebook/MalissaSergentLewis

”Jag satte honom i mitt knä och körde till skolan. Jag kunde inte lämna honom i bilen så jag fick ta med honom in. Rektorn såg mig och sa, ’Du har en hund!’ Jag svarade, ’Det är en lång historia’”, berättar Malissa för The Dodo.

Lite senare ringde hon sin son som fick komma och hämta upp vapen och ta med honom hem. Valpen, som fick namnet Hefty, togs till veterinären för en kontroll, han verkade vara helt frisk, och fick alla vaccinationer som en valp behöver.

Facebook/MelissaSergentLewis

Vad som hade hänt med valpen är ett mysterium. Kanske hade den blivit dumpad på vägen av sin förra ägare, kanske hade den blivit stulen. Malissa anmälde därför att hon hittat valpen, men ingen hörde av sig.

Och kanske var det lika bra det. För Malissa och hennes familj ville gärna adoptera valpen. De visste att han skulle få det bra hos dem och aldrig mer behöva oroa sig för att bli bortkastad som skräp.

Det är helt obegripligt hur någon kan göra så mot en stackars valp. Om man skaffat en hund man inser att man inte längre kan ta hand om kan man åtminstone lämna  in den på ett hundstall.

Här kan du se ett videoklipp på den bedårande lilla valpen:

[arve url=”https://www.facebook.com/malissa.s.lewis/videos/10210445303519370/” aspect_ratio=”9:16″ /]

Oavsett hur mycket vi planerar blir livet inte alltid riktigt som vi tänkt oss. Om Malissa inte varit sen den där dagen och åkt en väg hon inte brukar hade hon aldrig hittat Hefty.

Dela gärna artikeln med dina vänner för att hylla Malissa som valde att göra det enda rätta. Hon är verkligen en riktig djurhjälte!