Här tröstar katten den oroliga hunden – när matte lämnar huset

Många menar att hundar och katter inte går ihop. Men egentligen är det så att de kan bli lika bra vänner som vilka andra djur som helst.

Katter och hundar må vara olika på många sätt men när det kommer till kärlek och att ta hand om varandra är de verkligen lika.

Det fick den här ägaren i USA veta, när hon lämnade huset och djuren var kvar.
Hunden var orolig för att matte åkte iväg – och då gjorde katten det enda rätta med sin fyrbenta familjemedlem.

När man är orolig och ängslig är det allt bra att ha en kompis nära som kan trösta och finnas som stöd. Någon som kan få ner nerverna och påminna dig om att allting kommer bli bra.

Det är precis det som vänner är till för, eller hur?

Ängsliga hunden Joule

Hunden Joule är en liten sötnos som ofta är just ängslig och väldigt söt. Hon gillar inte att bli lämnad ensam.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Även fast Joule är en ängslig själv har hon kommit långt sedan hon adopterades av Brenna Eckert.

– Hon var väldigt ängslig när vi adopterade henne. Vi jobbade med en specialist som kunde hjälpa henne, berättar hon för The Dodo.

Adopterade katt

Även fast hon fått hjälp finns det fortfarande jobb att göra. Varje gång Brenna kommer hem lämnar Joule inte hennes sida och givetvis är det också en del i att den lilla jycken älskar att ge sin kärlek till andra.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

För ett tag sedan valde Brenna att även adoptera en katt vid namn Kelvin. Det kan verka oroande att ta in en katt där det redan finns en hund – men så var inte fallet med Kelvin och Joule.

De två blev bästa vänner direkt. Brenna älskade att de två kom så bra överens, men hon visste inte riktigt hur nära de faktiskt var.

”De låg tätt intill varandra”

Brenna hade övervakningskameror i sitt hem och när hon första gången tittade på filmen, när hon själv varit i väg, fick hon se någonting underbart.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Inte nog med att Kelvin tröstade Joule i sin ängslighet. Han gjorde det hela dagen.

– Vi noterade att Kelvin låg nära Joule i soffan nästan varje dag. Jag flyttade på kameran så jag kunde få en närmare titt och jag var helt till till mig när jag såg att de inte bara delade soffa, utan låg tätt intill varandra, berättar Brenna för The Dodo.

Bästa vänner

Även fast Joule är den som ser ut att bli tröstad så är det tydligt att även Kelvin älskar att vara nära sin bästa vän.

– Kelvins personlighet är så snäll och lugn. Han älskar att sova och ligga varmt till, vilket han får dubbelt upp av när han myser med Joule hela dagen, säger Brenna till The Dodo.

Kelvin och Joule verkar vara två helt underbara vänner, och verkligen ett bevis på att oavsett hur olika vi är kan vi alltid komma överens och bli vänner.

Snälla, dela vidare artikeln om du också tycker dessa två är riktiga sötnosar!