Här räddar mannen den förvirrade hunden – efter livsfaran på motorvägen

Hunden slet sig loss – och sprang mitt på motorvägen.
Då gjorde bilisterna det enda rätta.
Nu sprids klippet från räddningsaktionen som en löpeld på nätet.

Hundar är något av det bästa jag vet.

De ställer alltid upp för oss människor. Villkorslöst ger de oss sin kärlek, och allt de kräver är lite kärlek tillbaka.

Och tack och lov finns det många människor därute som visar sin stora kärlek till våra fyrfota vänner i ur och skur, även om de kanske inte alltid känner hundarna sedan tidigare.

Så var det i alla fall i det här exemplet – som visar på humanitet när den är som bäst.

Det var nämligen som så att en stackars vettskrämd liten hund hade sprungit sig lös – mitt på motorvägen, skriver djursajten The Dodo.

Då hände någonting unikt och som jag själv tycker att egentligen alla borde ha gjort, men det är så fint så jag menar att vi alla verkligen måste uppmärksamma detta.

Det var i söndags som Toby Tinelli och hans fru var ute och körde i Houston, Texas. Plötsligt fick de syn på någonting väldigt udda. En hund hade alltså sprungit sig lös – mitt bland alla bilar.

Det fina var att ALLA bilister som var i närheten av det fyrfota djuret som sprang förvirrat, stannade sina fordon blixtsnabbt. Sedan hjälpte de till när många människor klev ur bilarna för att försiktigt närma sig hunden och fånga in den igen så att den kunde komma tillbaka till sin ägare utan några skador.

– Det var ett så himla fantastiskt ögonblick, säger Toby till The Dodo när han ombeds förklara hur det var.

Han såg hur varenda bil tillslut stannade och hjälpte till så att hunden kunde få känna sig trygg igen i sin ägares famn.

Här nedan kan man se den fantastiska filmen från räddningen:

Vilka fantastiska djurvänner ni är. Dela gärna inlägget vidare för att sprida lite positiva nyheter till dina vänner på Facebook i dag!

TV: 10 gulliga hundar