Här räddar kustbevakningen 14 hundar från att drunkna

I amerikanska North Carolina har invånarna skakats av en katastrof under senaste veckan, i svallvågorna av orkanen Florence. Över en miljon människor har evakuerats, och många är i akut behov av hjälp och räddning från sina hem.

Men samtidigt som människor prioriteras, finns det tragiskt nog andra levande varelser som lider enormt av naturkatastrofens framfart i delstaten. Jag tänker då framförallt på djur, som ofta står hjälplösa när olyckan är framme.

Tack och lov, är räddningsarbetare på plats vid katastrofområdet – där de arbetar outtröttligt för att rädda såväl människor som djur. Den amerikanska kustbevakningen, US Coast Guard, är några av dessa hjältar.

I det här klippet, får vi se när kustbevakningshjältarna osjälviskt räddade 14 hundar – 10 beagles och 4 pitbulls – från en säker död.

Hundarnas ägare, Josephine Horne, hade fått sin husvagn begravd under vattnet från den översvämning som följde av orkanen. Hon och maken Jackie räddades snart av kustbevakningen – men hennes älskade husdjur blev kvar.

De stackars hundarna var fångade i översvämningen, besegrade och rädda. Några försökte simma runt, i sin desperata jakt på fast mark att stå på.

Men plötsligt körde en annan båt upp – och inom sekunder slängde sig räddningsarbetaren Mitchell Moretti ut för att rädda en beagle vars huvud knappt syntes ovanför vattenytan.

”Om vi hade kommit hit bara några minuter senare, så vet jag inte om de hade klarat sig”, säger Mitchell.

Tillsammans med sina kollegor utförde sedan Mitchell en hjältemodig och bara helt underbar räddningsaktion. Josephine och hennes hundar kunde inte vara mer tacksamma!

Titta på klippet från kustbevakningens underbara räddningsaktion i spelaren här under:

https://youtu.be/ijbiodu3suQ

Alla liv är värda att räddas. Dela om du håller med och om du också vill tacka kustbevakningen för deras outtröttliga kamp för att rädda alla liv som stod på spel efter orkanen Florence!