Här är polisens livsviktiga uppmaning – för att rädda alla hundar: ”Hjälp oss – sprid budskapet!”

Nu när solen har slagit till med full kraft kommer polisen med en viktig uppmaning:

Lämna inte kvar hundarna i den varma bilen!
”Hjälp oss och varandra att sprida budskapet genom att dela inlägget.”, skriver polisen i region Väst på Facebook.

Den härliga sommarvärmen har dragit in över Sverige. Men det är oerhört viktigt att tänka på djuren. Nu vill polisen i region Väst uppmana alla hundägare att absolut inte lämna kvar hunden i bilen.
Det är försommar och det börjar bli varmt ute, solen är stark och våra bilar blir oerhört varm på mycket kort tid. Planera för dina ärenden och tänk på era husdjur om ni måste ha med dem i bilen”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

”Djuren är chanslösa”

Om det blir extremt varmt i bilen kan det leda till mycket allvarliga konsekvenser för djuren, skriver polisen på Facebook.
I en parkerad varm bil har hunden som ett exempel inte en chans att finna skugga och förmågan att kyla kroppen med tungan blir helt verkningslös. Djuren är chanslösa och blir dem kvar i en parkerad bil för länge. Då har man i värsta fall förlorat sin kamrat”.

Anders Gustafsson, gruppchef vid hundförarna i region Väst, tycker att man ska undvika att ta med hunden i bilen.
– Jag förstår att man ibland kanske måste ha med hunden i bilen, men undvik det i största möjliga mån. Det blir skitvarmt. Det blir så mycket varmare i bilen än du tror, säger han till Expressen.

Tyvärr sker det alldeles för ofta.
– I alldeles för stor utsträckning. Jag vet inte vad det beror på. Man kanske tänker att man parkerar i skuggan, men så kommer solen sen, säger Gustafsson.

Följ polisens uppmaning. DELA detta för att rädda alla hundar!

Två viktiga meddelanden i ett inlägg! Det är försommar och det börjar bli varmt ute, solen är stark och våra bilar…

Posted by Polisen Väst – hundförarna on Saturday, May 12, 2018