Grym matte dumpar sin benlösa hund mitt på gatan – det som händer sen är ofattbart

Jag slutas aldrig förvånas över hur hjärtlösa vissa människor kan vara mot djur. De är sådana oskyldiga varelser och förtjänar att all kärlek som de kan få.

En video som har blivit viral och som väckt reaktioner över hela världen visar precis hur illa en del kan behandla djur…

Filmen visar hur en bil kör på en gata i São Leopoldo, Brasilien. Plötsligt stannar bilen och en kvinna kliver ut.

Därefter slänger hon upp bakdörren och släpar ut två hundar. Antagligen tror de att ett roligt äventyr väntar dem.

När de snart inser att deras matte tänkt överge dem där på plats blir de ivriga att få komma in i bilen igen. Men det är bara en av dem som kvinnan väljer att släppa in…

Den andra hunden står ledsamt kvar på trottoaren medan ägaren stänger bildörrarna och gasar därifrån. Det hon inte vet är att hela händelsen fångas på film.

Ensam och desperat

Den stackars hunden, som heter Tintim, är inte bara ensam och övergiven. Han är dessutom svårt handikappad då hans ena framben är deformerat och det andra är amputerat. Han kan endast ta sig fram genom att hoppa på bakbenen.

Efter ett fruktlöst försök att springa efter sin så kallade ”familj”, så gav han upp. Han var nu lämnad åt sitt öde och visste inte vad han skulle ta sig till.

Det visar sig att kvinnans man jobbar på samma gata, och har åtminstone något varmare hjärta än henne. Han såg Tintim och valde att ta med honom. Men inte heller han tog med Tintim hem… Däremot körde han honom till ett hundhem, där han lämnade den stackars hunden utanför.

På en och samma dag hade Tintim blivit övergiven två gånger. Men turen skulle vända för honom.

Filmen har spridits över hela världen

Efter att videon spridits och blivit viral har intresset för att adoptera Tintim blivit enormt bland allmänheten. Många har hört av sig till hundhemmet och vill ta hand om den söta hunden.

Men det lokala hundhemmet, som heter Sempa, tar väl hand om Tintim. Här har han det bra. De kommer inte att stressa för att hitta en ny ägare till honom, för tänk om han skulle behöva råka ut för samma illa behandling igen…

Hundhemmet genomför nu flera djupgående intervjuer med de som visat intresse för att adoptera Tintim.

Vi har inte bråttom. Han mår bra hos oss och vi kommer inte släppa honom förrän vi kan försäkra oss om att det är en ansvarsfull adoption”, säger Anderson Ribeiro, Sempas ordförande.

Vi hoppas verkligen att Tintim hittar ett kärleksfullt hem till slut. Det förtjänar han verkligen efter allt som han gått igenom!

Blev du också berörd av Tintims öde och förfärad över hans ägares beteende? Kommentera gärna och dela artikeln med dina vänner på Facebook!