Gravt överviktiga hunden kan knappt gå när han adopteras – månader senare är han oigenkännlig

Gravt överviktiga hunden kan knappt gå när han adopteras – månader senare är han oigenkännlig

När Kelsey letade efter en hund att adoptera visste hon att hon ville ha en stor hund. Men inte nödvändigtvis en överviktig en.

Men efter att ha mött den överviktige Golden retrievern Phil kände hon direkt något extra. Och till slut var det han som fick följa med hem – men med målet att göra honom frisk igen.

Ja när man säger att Phil var överviktig är det kanske lite i underkant. En frisk Golden Retriever brukar vanligtvis väga mellan 30 – 40 kilo. Phil, vägde som två hanar tillsammans.

Phils tidigare ägare hade matat Phil hela dagarna och hans matskål hade aldrig stått tom. Något som för många hundar innebär att de äter och äter och äter. Och så var det även för Phil, skriver Pawmygosh.

Foto: The Dodo

Phils övervikt påverkade honom mycket. Inte nog med att hans andning var tung. Han hade svårt att gå i trappor och att gå över huvud taget. Så till en början räckte det med bara några meter innan han var tvungen att lägga sig ned och vila.

– Vi gick tio till femton steg. Sedan fick han vila. Sedan tio till femton steg till, säger Kelsey till The Dodo.

Fick morötter och äpplen

De dagliga promenaderna gjorde susen. Snart kunde Phil gå minst tre promenader om dagen. Och för att stilla hans hunger fick han morötter och äpplen.

I april, två månader senare, började Phil gå ner i vikt och från att mest ha varit stillasittande började han uttrycka sig mer. Han lekte mer, blev mer kärleksfull och kramig. Ja, så som vi brukar se våra friska och glada hundar.

Och i november, bara 9 månader senare vägde Phil endast 50 kg. Nästan 30 kilo mindre än vad han vägde när Kelsey adopterade honom.

– Han gör ett fantastisk jobb och jag är så stolt över honom, skriver Kelsey på Instagram.

150-Pound Golden Retriever Is So Happy To Lose 60 Pounds

150-pound golden retriever loses 60 pounds and can't stop wagging his tail 😍

Posted by The Dodo on Wednesday, June 16, 2021

Phil har gjort en otrolig resa tack vare Kelsey och är nästintill oigenkännlig både psykiskt och fysiskt. Vilken förvandling.

Dela gärna om du håller med.