Mannen filmar när hans granne torterar labradoren – då gör han det enda rätta

Labradoren Nala hade under lång tid levt alla hundars mardröm. En solig vårdag i mars skulle dock mardrömmen få ett slut – något som har fått djurvänner världen över att jubla av lättnad.

Den här historien gör ont i varenda djurälskares hjärta – och jag vill redan nu varna för att bilderna är väldigt otäcka.

 

För inte så länge sedan kom ett nödsamtal till den Mexikanska djurskyddsorganisationen ”Mundo Patitas”. Det var en uppgiven röst i telefonen. Mannen som ringde hade flera gånger sett sin granne tortera och misshandla en labrador på sitt tak – men inte kunnat göra något åt det. Men den här gången fångades det fruktansvärda på film – så han hade bevis som skulle stoppa djurplågeriet för alltid.

Foto: Facebook

Med darrande händer kunde mannen filma när grannen tog stryptag och slog den stackars labradoren. På filmen ser man hur mannen sedan våldsamt och hårt pressar ner hunden i en soptunna – och sätter på locket.

Torterar hunden – fångades på bar gärning

Efter att polisen sett den hemska filmen agerade de snabbt. Tillsammans med frivilliga djurvänner från ”Mundo Patitas” åkte de till djurplågarens adress och tog honom på bar gärning – och kunde rädda hunden från den värsta tänkbara mardrömmen. Under flera månader hade den stackars fyrbenta vännen blivit slagen och plågad av sin ägare.

När polisen kom till platsen var hunden fortfarande inlåst i soptunnan.

Foto: Facebook

Labradoren togs omedelbart till en veterinär där hon fick kärlek och vård. Den modiga fyrbenta vännen döptes av sina räddare till Nala, som fortfarande kämpar för att återhämta sig efter sina svåra skador, både fysiskt och psykiskt.

Nu letar organisationen efter ett nytt hem åt Nala, där hon kan få all den kärlek hon förtjänar. Under tiden Nala väntar på en ny kärleksfull familj har det också startats en insamlingskampanj för att betala veterinärkostnaderna.

Letar efter ett kärleksfullt hem

Filmen nedan innehåller väldigt otäcka bilder. Man kan tydligt se hur grymt Nala behandlas av sin tidigare ägare. Man måste verkligen vara ett monster för att behandla en levande varelse på det här sättet.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguerraporlalibertadmichoacan%2Fvideos%2F1524542290891287%2F&show_text=0&width=261″ aspect_ratio=”9:16″ /]

Lyckligtvis har historien ett fint slut. Den tidigare ägaren kommer med all sannolikhet dömmas för djurplågeri – tack vare de starka bevisen. Nala kunde räddas och gör framsteg varje dag! Äntligen kan hon känna sig som en fri hund igen, och snart får hon förhoppningsvis en kärleksfull familj att spendera resten av sitt liv med.

Foto: Facebook

Dela den här artikeln med dina vänner för att uppmärksamma hur hemskt det är när djur plågas av sina ägare – och att sanningen alltid kommer fram.

Tyvärr finns det fortfarande många djur i världen som genomgår lidande – och genom att dela den här artikeln kan vi tillsammans uppmärksamma hur viktigt det är att säga ifrån och anmäla när man upptäcker att djur far illa.

Djuren kommer att tacka dig för alltid <3