GLÄDJEBESKEDET: 202 hundar räddades från masslakt på hundätarfestival

De så kallade hundfestivalerna i Kina, där hundar slaktas på det mest bestialiska sättet för att sedan ätas, har väckt stor ilska. Det är en fruktansvärd tradition som varit ett stående inslag i den sydkinesiska staden Yulin sedan 27 år tillbaka.

Enligt djurrättsaktivister slaktas omkring tio miljoner hundar och fyra miljoner katter varje år – för att sedan säljas på en köttmarknad.

Trots massiva protester mot de fruktansvärda bilderna har detta kunnat fortgå, år efter år. I dagarna nåddes vi dock av den mycket glada nyheten att 202 hundar räddas från en hemsk död!

Vi vill varna för starka bilder.

 

 

 

Humane Society International/Facebook

Det är tyvärr ett faktum att hundar äts, i vissa delar av världen. Den årliga hundätarfestivalen i Kina är ett exempel på det.

Tas från sitt hem och slaktas

Ritualen är fruktansvärd. Hundarna pressas in i minimala burar, utan varken mat eller vatten – för att sedan slaktas på ett fruktansvärt sätt inför ögonen på varandra. Hundköttet säljs därefter på marknader eller i butiker.

Enligt sajten Animal Asia handlar det inte bara gatuhundar – utan många stjäls från sina familjer.

Massiva protester

Protesterna mot dessa hundätarfestivaler har bara ökat och ökat för varje år. Såväl kändisar som djurrättsaktivister har försökt stoppa detta. På sociala medier har miljontals människor från hela världen krävt att festivalen stoppas. I vissa fall har det också lyckats.

2015 lyckades den 65-åriga kvinnan Yang Xiaoyn rädda 100 från att bli mat – genom att betala motsvarande 9 000 kronor, skriver Time. Och 2016 stoppade aktivister i staden Tianjin en lastbil med över 200 hundar och krävde chauffören att släppa dem.

Humane Society International/Facebook 

202 hundar räddades

Nyligen uppdagades det att aktivister i den kinesiska staden Hunan räddat 202 hundar från att slaktas och bli mat. Den lokala polisen i staden stoppade lastbilen då föraren inte kunde bevisa att hundarna var hans, varpå aktivisterna släppte ut hundarna från burarna.

Humane Society International/Facebook 

Hundar var i mycket dåligt skick och många av dem hade brutna ben, stora sår, svåra infektioner samt andra typer av sjukdomar. Djurrättsaktivisterna förde omedelbart hundarna till den lokala veterinären och ett djurhem. Tyvärr dog 13 av hundarna som ett resultat av den tortyr de utsattes för.

De hundar som hade kvar sitt halsband och microship identifierades och fördes till sina ägare. Kvarvarande överlevande är nu redo att adopteras.

Humane Society International/Facebook

Jag blir både äcklad och förbannad över de här fullkomligen vidriga bilderna. Hundar är inte till för att ätas – det är inte svårare än så! Samtidigt vill jag passa på att ge en stor eloge till alla underbara djurrättsaktivister som kämpar för att stoppa detta vansinne. Tack för ert jobb! 

Dela artikeln för att visa att vi är MÅNGA som är emot detta. Vi måste få ett stopp på detta!