FOTO: Facebook

Gammelhunden satt fast i leran i 5 dagar – titta nu på djurhjältarnas osannolika räddningsinsats

Det var i onsdags som Darrell Perkins satte sig i sin bil på väg till jobbet i Kentucky, USA, som han plötsligt hörde något som påminde om en ylande hund.

Eftersom han hade hört rapporter om att det skulle finnas en försvunnen hund i området var han tvungen att åka till floden och titta…

Facebook/Darrell Perkins

Darrell följde ylandet och såg den stackars hunden sitta fast i den tunga leran vid floden. Och visst var det den 12 år gamla hunden Ginger som hade rapporterades försvunnen förra veckan i hans hemstad Kentucky, USA.

Hon var gammal och kunde inte röra sig överhuvudtaget. Darrel ringde omedelbart ägaren och grannen Brenda Osbourne samt det lokala djurhemmet i staden för att få hjälp att dra upp Ginger från leran.

När djurhjälten kom till platsen tog han sig ner till floden med en sele för att dra loss Ginger. Tillsammans med flera andra personer från djurhemmet kunde de få ut hunden från den tunga leran. Hon var så vek att hon inte ens kunde stå upp på benen.
– Jag är så tacksam att inte vattennivån var högre för då hade hon kunnat drunkna, skriver Darrell på Facebook.

Facebook/Darrell Perkins

Ginger fördes omedelbart till veterinären för ytterligare behandling. Förhoppningen är att hon kan återvända till sina ägare inom några dagar.
– Hon är uppe och går lite, men hon är fortfarande väldigt vek. Men som tur var är inget brutet. Tack för allt stöd och kärlek!, skriver han.

Vilken tur att det gick bra till slut för den underbara hunden. Och en stor eloge till djurhjältarna som gjorde allt för att rädda livet på henne! DELA vidare för att hylla deras fantastiska insats! 

Titta på den otroliga räddningsinsatsen när Ginger dras upp från den tunga leran: