Främling ser hund på enslig väg: Sek senare ser han detaljen och agerar blixtsnabbt

Hundar har en förmåga att känna på sig när någonting är fel. Om det är något vi inbillar oss eller inte vet jag inte, men jag vill nog ändå tro att hundar har ett sjätte sinne.

I söndags morse var Martin Hall ute och körde när han kom till ett vägskäl. Han visste inte vilken väg han skulle ta, utan lät magkänslan bestämma åt honom.

Han hade åkt till en ödslig tomt i Coulterville, Kalifornien, för ett jobb, men när han kom fram blev det inget arbete

Det var dessa omständigheter som gjorde att han var ute på vägarna den här dagen. Då hade han ingen aning om att hans dag skulle sluta med att han räddade ett liv.

Han fortsatte att köra på den dammiga grusvägen när han plötsligt såg en hund ligga mitt i vägen. Hunden hade ett koppel hängandes efter sig så han antog att hunden måste kommit bort från sin ägare.

Som den djurvän han är ville han hjälpa hunden och gick ut och försökte ge honom sin macka, skriver The Dodo.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmichele.f.elam%2Fvideos%2F10213936335462361%2F&show_text=0&width=269″ aspect_ratio=”8:12″ /]

Men hunden var inte intresserad. Efter ett antal försök gav Martin upp. Han kunde inte bära hunden själv utan gjorde en film som han tänkte lägga upp på sociala medier för att se om den tillslut kunde nå hundens ägare.

Han lämnade hunden med mackan och lite vatten och körde därifrån.

Kände på sig att något inte stod rätt till

Men det var någonting som inte kändes rätt. Det var liksom någonting som var fel med hela situationen. Han var tvungen att vända om.

Återigen tog han upp sin mobiltelefon och började filma när han plötsligt hörde ett ljud.

Precis bredvid vägen, låg det en gammal man och en hund. Det visade sig att mannen skadat sig tidigare när han var ute på promenad med sina hundar. Han hade skadat sig så illa att han inte kunde förflytta sig själv utan blivit liggandes i diket.

Hade det inte varit för hunden som satt på vägen och Martins magkänsla hade det kunnat dröja dagar innan mannen hittades.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmichele.f.elam%2Fvideos%2F10213936336022375%2F&show_text=0&width=269″ aspect_ratio=”8:12″ /]

Martin larmade polisen och tack och lov kom de i tid. Det visade sig även att båda hundarna hade blivit räddade ett år tidigare och nu kunde det med lite hjälp av Martin återgälda tjänsten.

Det hade verkligen kunnat sluta mycket värre om det inte vore för Martin och hundarna. Dela för att hylla dem för sin otroliga insats!