Flygbolag tvingar familj att trycka in sin hund i bagagehyllan – när de landar är han död

Det blir allt vanligare att resa med sina älskade husdjur. De är ju en del av familjen, och för många är det otänkbart att lämna sin hund eller katt hemma.

Men för bara några dagar sedan inträffade en tragedi så fruktansvärd att nog många kommer att tänka till både en och två gånger innan de väljer att ta med sitt husdjur på en flygresa igen.

Att flyga med djur innebär ofta en hel del regler, speciellt om du ska utomlands. De måste ha pass, otaliga vaccinationer och vissa länder tillåter inte att du flyger in med husdjur ändå. Om du har ett litet djur går det ibland bra att ha det i kabinen, medan större får flyga i ett lastutrymme.

För en familj skulle flygturen i måndags med deras 10 månader gamla franska bulldogg sluta i tragedi.

En mamma och hennes två barn skulle flyga med det amerikanska flygbolaget United Airlines, flight UA1284, när en flygvärdinna tvingade mamman att lägga upp den unga hunden i bagageutrymmet ovanför huvudet.

Twitter/MaggieGremminger

Enligt henne stack hundens väska ut i gången och fick då inte stå vid familjens fötter.

En medpassagerare, June Lara delade med sig om den hemska upplevelsen händelsen på Facebook.

Hunden som ska ha hörts gny och yla ett tag men tillslut så tystnade den. Då hade den fått slut på luft och kvävdes till döds bland passagerarnas bagage.

”Det hördes inga ljud när vi landade och hans väska öppnades. Det var inga rörelser när familjen ropade hans namn. Jag höll hennes bebis medan mamman försökte återuppliva deras 10 månader gamla valp.

Jag grät med dem tre minuter senare medan hon snyftade över hans livlösa kropp. Mitt hjärta krossades med deras när jag insåg att han var borta.”

En annan passagerare, Maggie Gremminger skrev på Twitter att hon äcklades och var traumatiserad av händelsen.

”Vid flygturens slut hittade kvinnan sin hund död. Hon satt i flygplansgången och grät och alla passagerare runtikring var fullständigt bedrövade.

En talesperson för United Airlines, Charlie Hobart, uttalade sig om tragedin:

”Det här var en tragisk olycka som aldrig skulle ha hänt eftersom att djur aldrig ska placeras i handbagageutrymmet. Vi tar på oss allt ansvar för den här tragedin och beklagar sorgen till familjen och kommer att göra allt för att hjälpa dem. Vi undersöker noggrant händelsen för att för hindra att denna någonsin händer igen,” skriver CNN.

Today, I boarded my first United Airlines flight.On my way, I saw a Frenchie that looked identical to my own precious…

Posted by June Lara on Monday, March 12, 2018

Jag kan inte ens föreställa mig familjens sorg efter denna tragedi. 

Dela artikeln så att alla förstår att ett djur inte kan flyga i handbagageutrymmet!