Förtvivlad kvinna återvänder till ”huset” 1 månad efter skogsbranden – då ser hon något röra sig i askan

I Sverige har vi haft flera stora skogsbränder de senaste åren. Många andra platser i världen drabbas också av dessa livsfarliga naturkatastrofer, och allra senast har Australien drabbats hårt.

Även USA:s västkust har de senaste åren drabbats hårt. Förra året i december utbröt en stor skogsbrand i staden Paradise, som nästintill utplånade alla hus och människorna som bodde där tvingades evakueras.

En av dessa var Andrea Gaylord, som snabbt tvingades fly men lämnade sin älskade hund Madison kvar.
1 månad senare återvände hon till platsen där hennes hus stått – men den förtvivlade upplevelsen byttes snart mot enorm glädje.

Dagen blev till natt under skogsbränderna i Paradise, Kalifornien. Foto: Shutterstock

I december 2018 var Kalifornien och dess invånare med om en av de allra svåraste skogsbränderna i historien. Enligt statens brandkår var det över 8000 bränder och släcka samtidigt som över 700 000 hektar, motsvarande 7000 kvm2, brann upp.

Tusentals tvingades evakueras

Många människor tvingades fly sina hem, som också blev ödelagda, och dessutom var det många djur i det djurrika landskapet som dog.

Andrea Gaylord bodde i staden Paradise som drabbades hårt, och en dag tvingades hon evakuera på grund av bränderna.

Andrea och de övriga som bodde i området kunde inte återvända till området på 1 månad då det fortfarande inte var säkrat och var farligt.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

För Andrea var det givetvis en tragedi att hennes hus brunnit ner till grunden, tillsammans med alla hennes ägodelar, men det fanns någon annan som hon sörjde.

Andrea tvingades lämna hundarna bakom

Hennes hundar Madison och Miguel kom inte med när de evakuerades.

Andrea försökte desperat ropa efter sina älskade hundar, men de kom inte när det var dags.

Bildkälla: Youtube/USA Today

Hon tvingades åka därifrån ensam och under den närmsta månaden kunde hon inte släppa tanken på sina hundar. Tänk om de bara hade hört henne, hade saker och ting varit annorlunda då?

– Det var den värsta känslan i världen. Det är som om du behövde välja. Hela tiden tänkte jag ”Vad kommer hända med hundarna?”. Det var hemskt, berättar Andrea för Today.

Återvände till huset

1 månad senare var det äntligen dags för Andrea att få återvända till vad som en gång var hennes hus.
Hon hade tappat allt hopp om sina älskade hundar, och då området var avstängt kunde hon inte åka dit tidigare för att leta.

Bildkälla: Youtube/USA Today

Dagar tidigare hade räddningstjänsten i den närliggande staden Citrus Heights hittat Miguel till Andreas stora lycka.

Hittade Madison

Kvinna åkte tillbaka till sin tomt och där hittade hon sitt hus, utbränt och med endast en skorsten som stack upp. Men bara meter därifrån såg hon en vit prick mitt bland all aska och sot. Det var Madison!

– Det var som om det var en högre makt. Det var verkligen en lättnadens suck, en bekräftelse på att de här hundarna är överlevare, berättar Andrea för Today.

Men hur hade den lilla hunden överlevt under så lång tid?

”Stannade för att skydda”

En person vid namn Sullivan hade sett hunden några dagar tidigare på avstånd, och lämnade både mat och vatten så att den skulle överleva.

”Han stannade för att skydda vad som var kvar av huset och gav ALDRIG upp på sin familj. Jag är så glad, jag gråter lite när jag skriver det här. Han gav inte upp trots eldstormarna”, skriver Sullivan på Facebook.

Andrea och hennes två hundar var äntligen återförenade. Nu önskar vi dem all lycka till i framtiden!

Hundar är verkligen fantastiska djur. Dela artikeln om du håller med!