Förkrossad kvinna ser skogsbranden sluka hennes hem – 1 månad senare ser hon något röra sig i askan

Sverige har under flera somrar haft problem med stora skogsbränder som spridit sig snabbt och ödelagt skog, hus och odlingsmarker.

Senast i vintras hade Australien stora problem med enorma gräsbränder som slukade allt i sin väg samtidigt som USA, framför allt västkusten, också tvingats bekämpa skogsbränder som hotat allmänheten och krävt liv.

Bildkälla: Youtube/CBS

Den lilla staden Sunrise, runt 15 mil norr om Sacramento, var nära att ödeläggas på grund av den beryktade ”Camp Fire” för två år sedan.

Tvingades evakuera

 Enligt brandkåren i Kalifornien var det över 8000 bränder att släcka, samtidigt som över 700 000 hektar mark brann upp.

En som tvingades fly sitt hem var Andrea Gaylord, som inte kunde återvända till platsen där hennes hus en gång stod på en månad. Men mitt i frustrationen och hjälplösheten uppenbarade sig vad som nästan kan ses som ett mirakel.

Bildkälla: Youtube/CBS

Den lilla staden Paradise Kalifornien, cirka 15 mil från Sacramento, var i spillror och det dröjde innan Andrea kunde återvända till platsen där hennes hus stod. Mitt i paniken av evakueringen tvingades hon ta de få saker hon kunde få med sig.

Hundarna lämnades i infernot

Men det var inte endast ägodelarna hon förlorat. Hennes älskade hundar Madison och Miguel kom inte med.

Andrea hade ropat i desperation efter sina hundar när de skulle åka därifrån i all hast, men de kom inte. Hon var tvungen att ta det hjärtekrossande beslutet att lämna dem bakom.

Bildkälla: Youtube/CBS

Hon kunde inte släppa tanken på att hon behövde lämna hundarna.
”Tänk om de bara hört mig? Hade saker varit annorlunda då?”

– Det var den värsta känslan i världen. Det är som om du behövde välja. Hela tiden tänkte jag ”Vad kommer hända med hundarna?”. Det var hemskt, berättar Andrea för Today.

En månad senare återvände Andrea till sitt hem och såg förödelsen. Vid det laget hade hon aldrig haft en tanke på att få träffa sina hundar igen.

Bildkälla: Youtube/CBS

Men då skedde någonting ofattbart.

La ut mat och vatten

Några veckor tidigare hade djurräddaren Sheila Sullivan fått höra om hundarnas öde och att de inte evakuerades.

För säkerhets skull valde hon, när det var säkert, att återvända till platsen där hon ställde ut både mat och vatten till djuren. Om de nu var vid liv.

Bildkälla: Youtube/CBS

Och tur var väl det. För när Andrea kom tillbaka till platsen såg hon två vita saker komma springandes. Madison och Miguel levde!

”Så lättad”

– Det kändes som om det fanns en högre makt. Jag blev så lättad, berättar Andrea för NBC News.

Huset de bodde i blir aldrig detsamma. Men det allra viktigaste, trots att de måste söka sig till ett nytt hem, är att Andrea och hennes älskade hundar har varandra.

Andrea och hennes två hundar var äntligen återförenade, vilken lycka!

Hundar är verkligen fantastiska djur. Dela artikeln om du håller med!