Förbipasserande märker hur något rycker till bland soporna – agerar direkt när hon ser de små varelserna

En kvinna gjorde nyligen en väldigt tragisk upptäckt när hon var påväg hem från jobbet.

Mitt bland sopor, högar av smuts och gamla madrasser såg hon en hundfamilj som blivit övergiven.

Då valde hon att agera direkt.

Det var en helt vanlig dag i Huston, Texas, och en kvinna gick förbi ett område fullt av sopor, rapporterar the Dodo.

Plötsligt såg hon något som rörde sig bland allt som låg på marken och snart insåg hon att det var hundar.

Direkt kontaktade hon ett lokalt hundstall för hjälp.

Fick sätta upp fällor

Teamet begav sig dit så fort de kunde, men insåg snart att det skulle krävas väldigt mycket mer arbete än vad de hade räknat med.

Det var nämligen inte bara två hundar, vilket kvinnan hade trott, utan en hel hundfamilj.

”Vi åkte dit nästa dag för att göra en bedömning och eftersom de inte litade på oss satte vi upp fällor,” har Sylvia Lopez som jobbar på Houston Dog Outreach Guardians berättat för the Dodo. ”Vi fick snabbt tag i mamman och en av de små tikarna.”

Men de hade fortfarande mycket jobb framför sig.

Förutom de två hundarna teamet lyckats fånga in fanns nämligen även en pappa, två små tikar till och en mormor som alla var i behov av hjälp.

Mormor gav upp snabbt

De lyckades smyga bakom den äldre tiken och efter ett tag var hon för trött för att springa ifrån dem. Hon var alldeles för matt för att orka kämpa emot.

Teamet på plats gjorde allt i sin makt för att få tag på hela familjen. Men det tog ett tag att fånga in pappan och de sista valparna.

”Jag åkte tillbaks för att kolla de fällor vi satt upp klockan 05 på morgonen, och lyckligtvis hade pappan och en valp fångats in,” förklarar Lopez för sajten.

Den sista valpen var fortfarande på fri fot, men några timmar senare hade även hon fångats in.

”Senare samma dag när jag kom tillbaks hade vi äntligen fångat in den sista hunden, den yngsta tiken. Hela familjen fick återförenas i våra lokaler”.

Så mår hundarna idag

Som tur är mår alla hundarna idag bra och blir väl omhändertagna.

”2-åriga mamman, som nu heter Naomi, är väldigt snäll och tillitsfull. Valparna som är 8 månader var oroliga och rädda först men nu har de värmt upp sig. De verkar vara väldigt fina tjejer. Yngsta valpen som är 2 månader heter Abigail och var tillbakadragen och rädd men har också blivit mer varm i kläderna och är väldigt lekfull,” säger Lopez.

Pappan har fått namnet Thomas och var glad och trygg när han fick vara nära sin familj, men är fortfarande tillbakadragen.

Den äldre tiken, mormorn, älskar å sin sida alla och går mer än gärna på promenader. Hon och 8-månadersvalparna, Shanon och Christel, bor för tillfället kvar på hundstallet.

Resten av familjen har blivit placerade i jourhem.

Även om ingen vet exakt vad dessa stackare har varit med om och hur de hamnade bland soporna så har deras kärlek till varandra hjälpt dem igenom det.

Här kan du se videos från räddningsinsatsen:

Vilken himla tur att de hade varandra, och tack till er eldsjälar som räddade de små liven!