Flygbolag tappar bort hennes tax – 6 dagar senare får hon ett konstigt samtal mitt från öknen

Att resa med djur är inte helt lätt, speciellt om man flyger. Man måste tänka på mycket saker, man ska bland annat ha alla tillstånd och en bur som uppfyller vissa krav…. Allt för att ens älskade husdjur ska komma fram tryggt och säkert.

Tänk dig då när det är dags att hämta upp ditt husdjur efter resan och personalen plötsligt säger att det har skett ”ett misstag” och att ditt husdjur ”är borta”.

Det var mardrömmen som Janis Cavieres var med om när hon landade på flygplatsen Iquique i Chile. Hennes älskade hund Gaspar hade försvunnit i Atacamaöknen i norra Chile…

Gaspar är en tax som blev tvungen att överleva sex dagar i öknen utan mat och knappt något vatten i en av världens torraste öknar, Atacamöknen i Chile.

Enligt tidningen El Espectador, började allt med att personalen på flygbolaget Sky tappade buren där Gaspar fanns när de lastade ur väskorna från flyget. Buren gick sönder och Gaspar blev så rädd att han sprang iväg.

Taxen Gaspar hade nyss landat med ett flyg som rest från Chiles huvudstad Santiago till Iquique. På flyget fanns även hundens matte, Janis Cavieres.

Bildkälla: Youtube

Jag kan inte föreställa mig paniken för Janis när flygpersonalen erkände för henne att det hade skett ett ”misstag” och att hennes hund var borta.

Janis blev givetvis förtvivlad och berättade om det som hade hänt på sociala medier. Hennes historia spred sig som en löpeld och många engagerade sig och erbjöd sin hjälp för att hjälpa till att hitta Gaspar.

Och efter att det blivit så mycket uppståndelse erbjöd flygbolaget också att hjälpa till att leta efter hunden med hjälp av ett ett fordon. Även det chilenska flygvapnet hjälpte till i sökandet. Efter hårt slit hittade de äntligen Gaspar mitt i öknen, han var uttorkad och undernärd. Han hade då varit borta i sex dagar och överlevt utan mat och knappt något vatten i en av världens torraste öknar, Atacamöknen.

Nyheten om att Gaspar hade återfunnits spred sig snabbt och flygbolaget skrev i ett uttalande:

”Vi vill påpeka att vi som flygbolag är väldigt glada över att de har hittat honom efter sex dagars intensivt letande”. Flygbolaget bad om ursäkt för det inträffade och erbjöd sig att betala för ”eventuella följder orsakade av situationen”.

Jag kan inte ens föreställa mig vilken mardröm det måste ha varit gör Gaspar att vara vilse i den varma och torra öknen. Tack och lov att så många engagerade sig och kunde hitta Gaspar.

¡Det är underbart att se att den här historien fick ett lyckligt slut för alla!. Du får hemskt gärna dela artikeln med dina nära och kära för att hylla alla som hjälpte till att hitta Gaspar.