Familjhund drar pappan ner till dammen, hjärtat stannar när han ser vad som flyter i vattnet

David Kenney och hans familj var på besök hos några vänner nära i Brisbane, Australien, när deras 9-åriga Staffordshire Bull Terrier, Leala, kom springandes mot dem.

Hunden var blöt i pälsen och skällde kraftigt. Hon verkade väldigt upprörd, så David följde efter henne. Hon tog med honom till en närliggande damm.

När de kom dit såg David något som fick hans hjärta att stanna. I vattnet låg hans tvååriga son, Alexander, med huvudet vänt nedåt.

”Det är det sista du vill se. Det var en blandning av oro, skräck och sorg. Det var obeskrivligt, allt kändes suddigt”, säger pappan till Daily Mail.

David och hans vänner utförde hjärt och lungräddning på pojken i 27 minuter, tills ambulanspersonalen anlände. De lyckades till slut få igång pojkens hjärta, men de visste inte om Alexander skulle överleva.

Lisa Brockbank, Alexanders mor, var på väg tillbaka till huset när hon såg en ambulans köra förbi i hög hastighet.

Hon var nyfiken på vad som hänt, men ingenting kunde ha förberett henne på vad som utspelat sig bara några minuter innan.

”Jag trodde inte att det var mitt barn”, säger Lisa och fortsätter:

”Jag trodde inte att något drabbat oss, men så såg jag en helikopter på himlen och hela stället började krylla av polis och ambulanser. Sedan såg jag min son ligga där mitt i allting”.

Personalen från ambulanshelikoptern drog Lisa åt sidan och berättade de hemska nyheterna.

Pixabay

”De tog mig åt sidan och berättade för mig att det var riktigt illa, att det fanns mycket hopp och att du bör förbereda dig för det värsta möjliga”.

Med sitt lilla liv hängandes på en skör tråd fördes lilla Alexander till Brisbanes sjukhus. Han lades direkt in på intensiven och försattes i konstgjord koma.

”Läkarna sa: Var beredd på att du får inte ta den här pojken hem, och om du tar med honom hem kommer han troligtvis att ha hjärnskador”, säger Lisa.

Personalen chockade

Ur en förälders synvinkel blir det inte mycket värre än så.

Men otroligt vaknade Alexander upp, mot alla odds.

Både rutinerad sjukhuspersonal och hans föräldrar kunde knappt fatta det – tvåårige Alexander hade gjort en mirakulös återhämtning. Inom 48 timmar tog läkarna honom ur hans inducerade koma och snart kunde han andas på egen hand.

Facebook/JanVanderhoof

Men det var hans första ord efter att ha vaknat som smälte hjärtan hos alla.

”Den sak som jag tror fick alla att beröras var att han ville ha en puss som det första när han vaknade. Han sa att han ville ha puss från oss”, säger David.

”Det var ganska mirakulöst att han kom tillbaka så snart, var så klar, fin och oförändrad”.

Facebook/JanVanderhoof

Läkarna blev som sagt förbluffade av den lilla pojkens snabba återhämtning.

Troligtvis var det ett omedelbart agerandet från David och hans vänner som räddade Alexander. Att det kunde utföra HLR på barnet så snabbt gjorde att syre kunde strömma till hans hjärna.

Men David vet att det inte bara var han som räddade Alexander liv. Det fanns ytterligare en stor hjälte i detta drama.

Om det inte var för Leasas snabba och envisa skällande, skulle de aldrig ha hittat sonen i tid.

”Utan vår hunden och mina två kompisar, då skulle han vara död”, säger David.

Facebook/Wyn106.9

Efter att Alexander släpptes från sjukhuset återvände saker snabbt till det normala för den lilla killen och hans föräldrar.

Den lättade familjen säger att deras pojke är på gott humör och det vanliga busfrö han brukade vara.

”Du vill inte vara på honom direkt när han haft en ganska tuff tid, när han retas, spelar apa och hamnar i trubbel. Han må ha lurat döden, men han kan inte komma undan med mord i framtiden, så du måste göra vad du kan för att uppfostra honom…”

Facebook/JimVanderhoof

Problemlösare eller inte, jag är säker på att denna prövning har gjort Alexanders föräldrar ännu mer tacksam för sin lilla busunge.

Och de kommer för alltid att vara tacksamma för deras hjältinna och livräddande hund Leala!

Facebook/JimVanderhoof

Hjälp oss att sprida Lealas otroliga historia vidare. Dela detta!