Familjens hus brinner ner till grunden – då ser hunden någonting i askan och rusar fram

Familjens hus brinner ner till grunden – då ser hunden någonting i askan och rusar fram

Bränderna i Australien har fått förödande konsekvenser. Många människor har tvingats evakuera sina hem och senare fått de totalförstörda, samtidigt som miljontals djur tvingats sätta livet till.

Men mitt i förödelsen är det viktigt att se de små, fina, sakerna. En av dessa står hunden OJ för, vars familjs hus brann ner till grunden och de förlorade allt.

Men mitt i kaoset hittade OJ någonting som nu får hjärtat att smälta. Hans favoritleksak brann inte upp – och han kommer aldrig släppa taget om den.

Det var en speciell återförening men väldigt känslosam av många anledningar.

Förlorade sitt hem

På grund av bränderna tvingades familjen Zagami evakuera från sitt hus i Wairewa, Australien och när de kom tillbaka var det ingenting kvar.

Bildkälla: GoFundMe

Hela huset var totalförstörd.

– Det var helt förkrossande, att se allting ta ifrån en. Gården är en sak, men vi förlorade allting i huset, berättar Matt Zagami för ABC Gippsland.

Men mitt i katastrofen, där familjen förlorat sitt hem, fanns det en liten ljusglimt.

Hunden OJ hittade favoritleksaken

Familjen hade en hund vid namn OJ som var med familjen när de återvände till sitt hem som inte längre stod kvar.

Han gick runt på området – och mitt i all bråte och sot hittade han sin favoritleksak. Den hade på ett ofattbart sätt överlevt branden.
Journalisten Louisa Cheatley på 7 News Melbourne la ut en bild på lilla OJ på Twitter med sin leksak, visst ser han lycklig ut?

Katie Zagami lyckades hitta sin bröllopsklänning som även den hade klarat sig i branden. Familjen var lyckliga över att i alla fall några små guldkorn klarat sig, och gjorde kanske sorgen över allt de förlorat lite lättsammare.

Zagamis hus var enligt Waireva Fire Brigade en av elva fastigheter som förstördes i det lilla samhället.

Det lilla gosedjuret är förhoppningsvis en påminnelse om att även den minsta tröst kan leda till ljusare tankar. Fråga bara vovven OJ.

Jag kan inte föreställa mig tanken av att förlora allting, men jag är glad att familjen Zagami och hunden OJ i alla fall fick ha någonting kvar efter den fasansfulla branden.

Snälla, dela vidare artikeln till dina vänner. Förhoppningsvis kan den skänka glädje till någon som behöver det.