Familjens hund kämpar mot lågorna i brinnande huset – då gör pappan det förbjudna

Att hunden är människans bästa vän stämmer verkligen. Många gånger har de fyrfotade krabaterna räddat oss människor. Men ibland behöver vi rädda dem.

Här är en riktig hjälte som korsade flammorna för att rädda livet på sin bästa vän.

Det finns säkert många hundägare som skulle göra vad som helst för sin hund. Människans bästa vän har vid flera tillfällen visat oss hur lojala de är och att de alltid är redo att ställa upp för oss.

Men ibland behöver hundarna vår hjälp.

En hjälte som ställde upp när hans fyrbenta vän riskerade livet var Jose Guzman. Han bor tillsammans med sin fru och deras tre döttrar i USA. Vilket även PawmyGosh skrivit om.

Under 2019 utbröt en brand i deras nya hus och familjens hem sattes i lågor. De hade bara bott där i två månader men från gatan kunde familjen se på medan allt de ägde, gick upp i rök.

När brandkåren kom till platsen hade huset redan börjat falla ihop.

Hunden kvar i brinnande huset

Lyckligtvis var ingen i familjen hemma när olyckan var framme. Men när de kom till platsen saknades en vän som blivit kvar på insidan.

När Jose Guzman insåg att familjens hund var kvar inne i det brinnande huset tog det inte lång tid innan han agerade.

– Jag visste att min hund var där inne. Jag tvekade lite eftersom det var så varmt. När jag mötte lågorna visste jag inte vad som fanns bakom dem men jag bestämde mig för att gå in i vilket fall, sade José Guzman till ABC News.

Brandmännen på platsen skrek åt Jose att stanna men när de försökte stoppa husses framfart var det redan försent. Han tänkte inte lämna sin vän i sticket!

Pappan räddade sin bästa vän

In mot lågorna sprang han och efter en liten stund hittade han hunden som  sökt skydd under toaletten. 

Efter den heroiska hjälteinsatsen lyckades han ta sig ut på gatan igen – med hunden vid sin sida.

Tack vara hjälten José, överlevde hunden.

– Allt jag ville var att hämta min hund, så jag sprang och när jag väl gjorde det så tvekade jag inte. Jag var tvungen att hämta henne, berättade han för ABC News och fortsätter:

– Både jag och min familj hade blivit förstörda om vi hade förlorat henne. Vi älskar våran hund och jag är ganska säker på att det är fler därute som hade gjort samma sak som jag.

Vilken tur att hunden överlevde! Dela gärna med dig av det här klippet om du också tycker att hunden är människans bästa vän!