Familjehunden Duko blev påkörd och dog – föraren smet från platsen

Lilla mopsen Duko sprang ut på vägen utanför huset i Östra Ingelstad, och på ett ögonblick blev han ihjälkörd. Föraren smet från platsen.
– Föraren måste ha sett något, eller känt något. Oavsett om man kör på en människa eller ett djur så har man ett ansvar, säger Linus Gardhem.

Duko brukade springa runt på baksidan av familjens hem i Östa Ingelstad, alltid under uppsikt. Men under ett kort ögonblick kan mycket hända, så när Duko lyckades springa ut på vägen i söndags var katastrofen snabbt ett faktum.
– Vi skulle ha gäster på kvällen och det var de som upptäckte att Duko låg på gatan, säger Linus Gardhem till Expressen. Det känns alldeles fruktansvärt att personen som gjorde det bara åkte iväg.

”Måste sett eller känt något”

Duko sprang ut på en väg där hastighetsgränsen är 40 kilometer i timmen, men många saktar inte ner då sträckan övergår från 70-väg. Att föraren smet är dock något som ägaren Linus Gardhem och hans sambo Emelie inte förstår.
– Föraren måste ha sett något, eller känt något. Oavsett om man kör på en människa eller ett djur så har man ett ansvar, säger Linus Gardhem till Expressen.

 

Foto: Wikimedia Commons/Dagur Brynjólfsson. Obs: Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och är inte hunden artikeln handlar om.

Såhär får det inte gå till. Dela gärna för att uppmärksamma smitare och uppmana andra att ta det lugnt i trafiken.