Familj vill lämna tillbaka hundmat efter att båda hundarna dött – var inte beredda på företagets svar

Alla som haft en hund eller katt vet hund mycket ett husdjur betyder. Det är en i familjen.

Men tyvärr stannar de inte hos oss så länge som vi skulle vilja, och en dag blir vi alla tvungna att ta farväl av våra fyrfota vänner.

Laura Waltenburgs syster var med om denna hemska händelse två gånger på samma helg.

Laura berättade på Facebook om den tragiska händelsen som hände hennes syster nyligen. Systern hade två hundar som hon älskade över allt annat. Men sorgligt nog avled båda hundarna strax efter varandra.

Allt hände på en och samma helg och familjen var i stor sorg efter förlusten.

Facebook

Mitt i all sorg fick familjen hem en stor förpackning med hundmat som de beställt via nätet från det amerikanska företaget Chewy. Det blev en sorglig påminnelse om hundarna som inte längre fanns.

Försökte få pengarna tillbaka

Det var närmare 20 kilo mat och ganska dyrt, så paret bestämde sig för att mejla företaget och fråga om de kunde skicka tillbaka maten.

De berättade om sin situation och frågade om de kunde få tillbaka sina pengar, minus fraktkostnad, när de skickade tillbaka säcken.

Men de var inte beredda på företagets svar.

Betalade tillbaka allt

Företaget gav genast familjen alla pengar tillbaka och bad dem donera hundmaten till närmaste hundhem, istället för att skicka tillbaka den. De frågade även om de kunde få en bild på hundarna att lägga upp på sin minnessida.

Några dagar senare kom ett blombud till familjen från hundmatsföretaget.

Facebook

När Laura Waltenburg berättade om händelsen på facebooksidan Love What Matters fick hon mängder med positiva kommentarer. Flera personer delar även med sig av egna erfarenheter från samma företag. 

En kvinna berättar om sin hund Joy som drabbades svårt av cancer, och till slut avled. Företaget Chewy följde Joys kamp och efter att hunden hade avlidit skickade de en vacker målning till ägaren att ha som minne.

Posted by Jana Lynn on Monday, December 18, 2017

 

Jag kan inte annat än beundra hur det här företaget behandlar sina kunder och deras djur. De gör verkligen det där lilla extra för att visa respekt för våra fyrbenta vänner.

Jag önskar att alla människor hade denna respekt och kärlek för djuren. Då skulle världen vara en bättre plats!

"My sister and brother-in-law tragically lost both of their dogs this past weekend. After this happened, they received…

Posted by Love What Matters on Monday, December 18, 2017