Familj hamnar öga mot öga med ilsken svartbjörn – då kastar sig hunden fram för att rädda deras liv

Jag har flera gånger läst om hundar som räddar sina ägare från inbrottstjuvar, bränder eller annat obehagligt. Men den här historien berörde mig extra mycket.

Hunden Pete var ute i skogen med sin ägare och familjens andra hundar när de plötsligt hamnade öga mot öga med en stor björn.

En skrämmande upplevelse för en hund, kan man misstänka. Men Pete trotsade alla rädslor och bestämde sig för att skydda sin familj.

Tyvärr fick han betala stort för detta.

 

Pete, en 14-årig engelsk setter, adopterades av Stephen Parisi och Cathi Henn för 18 månader sedan. Familjen bor i New York och driver Me & My Shadow Pets, ett företag som är inriktat på hundpassning och hundpromenader.

Pete blev snabbt en del av familjen och han älskade att han fick träffa så många hundar varje dag. Han hade många vänner, och de gjorde mycket kul tillsammans.

För ett par veckor sedan var han ute i skogen tillsammans med sina ägare och alla hundar som de passade. Det var en riktig utflykt!

View this post on Instagram

A post shared by Me & My Shadow Pets 🐾 (@mmspets)

Men den härliga dagen skulle snart förvandlas till en mardröm. Sällskapet hamnade öga mot öga med en svartbjörn.

Pete reagerade direkt och närmade sig björnen. Han ville skydda sin familj, och ställde sig mellan björnen och dem.

Pete lyckades hålla borta björnen medan de andra tog sig till säkerhet. När alla de andra hundarna var trygga återvände Petes ägare till platsen. Där låg Pete – blodig och skadad på marken.

View this post on Instagram

A post shared by Me & My Shadow Pets 🐾 (@mmspets)

Han kördes omedelbart till djursjukhuset där man kunde konstatera att hans ryggrad var illa skadad. Så illa att han aldrig skulle kunna gå igen. Dessutom skulle det krävas en stor och smärtsam operation om han överhuvudtaget skulle överleva.

Stephen och Cathi älskar sin hund och var oerhört tacksamma för det han gjort för dem och de andra hundarna. De ville verkligen rädda hans liv.

Men samtidigt ville de inte låta den 14 år gamla hunden gå igenom så mycket smärta som operationen skulle kräva. De tog det svåra beslutet – och lät honom somna in.

View this post on Instagram

A post shared by Me & My Shadow Pets 🐾 (@mmspets)

Det här är en så sorglig historia!  Men jag ville berätta den för er eftersom Pete förtjänar att hyllas över hela världen efter det han gjorde för sin familj! 

Han offrade sig själv för att de skulle vara trygga. Det är sann kärlek.

Dela gärna denna historia för att hylla Pete!